• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kāda būs valsts pateicība par izcilu sportisku sniegumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Palielināta bērna pūriņa nauda

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kāda būs valsts pateicība par izcilu sportisku sniegumu

Ar vienotu atziņu, ka sports ir tā joma, kurā izcilus sportiskos sasniegumus nevar iepriekš paredzēt un plānot, tādēļ jābūt iespējai naudas balvu piešķirt operatīvi, tika apstiprināta jauna kārtība naudas balvu piešķiršanai par izciliem sasniegumiem sportā.
Turpmāk naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā valdība piešķirs ne retāk kā divas reizes gadā. Šādu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ieteikumu atbalstījusi gan valdības komiteja, gan valdības pārstāvji. Iepriekšējā kārtība paredzēja, ka naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā Ministru kabinets piešķir reizi gadā, pamatojoties uz Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšlikumu. Mainot kārtību, tiek novērsta situācija, ka panākumus guvušajam sportistam uz naudas balvas saņemšanu jāgaida ilgāk nekā seši mēneši. Naudas balvu var izmaksāt ne tikai no IZM valsts budžeta apakšprogrammas “Balvas par izciliem sasniegumiem sportā”, bet arī no citiem valsts budžeta līdzekļiem, ja par to pieņemts attiecīgs lēmums.
IZM norāda, ka jaunā kārtība būs operatīvāka, jo, pēc iepriekšējo gadu pieredzes, apakšprogrammas finansējums tika iedalīts nepietiekami.
Valdības noteikumi paredz kārtību, kādā sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, apkalpojošajam personālam un attiecīgajām sporta federācijām piešķir naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā, kā arī naudas balvas apmēru.
Lielākā balva paredzēta par olimpisko spēļu medaļām – individuālajos sporta veidos un disciplīnās par pirmo vietu naudas balva ir līdz 100 000 latu, par otro vietu – līdz 50 000 latu, par trešo – līdz 30 000 latu.
Nacionālās sporta padomes sēde, kurā varētu lemt par naudas balvas piešķiršanu sportistiem par startu olimpiskajās spēlēs Atēnās un iegūtajām četrām sudraba medaļām, paredzēta 20.septembrī. Aprēķini saskaņā ar valdības apstiprināto kārtību, kādā piešķirama naudas balva par izciliem sasniegumiem sportā, liecina, ka par Atēnās sasniegtajiem rezultātiem valdībai Latvijas sportistiem naudas balvās vajadzēs piešķirt vismaz 230 000 latu.
Atēnās pie sudraba medaļas tika četri Latvijas sportisti – Jevgeņijs Saproņenko vingrošanā, Viktors Ščerbatihs svarcelšanā, Jeļena Rubļevska modernajā pieccīņā un Vadims Vasiļevskis šķēpmešanā.
Ceturto vietu modernajā pieccīņā izcīnīja Deniss Čerkovskis, kuram saskaņā ar valdības noteikumiem pienākas naudas balva līdz 15 000 latu, 110 metru barjerskrējienā piekto vietu izcīnīja Staņislavs Olijars, kuram balva ir līdz 10 000 latu, bet kanoe airētājam Dagnim Vinogradovam par sesto vietu naudas balva paredzēta līdz 5000 latu.
Naudas balvas par 1.–6.vietas izcīnīšanu var piešķirt arī sportistu treneriem un apkalpojošajam personālam. Balvas apmērs ir puse no olimpietim piešķiramās balvas. Savukārt sporta federācijas par 1.–6.vietas izcīnīšanu olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās var pretendēt uz naudas balvu līdz 25 000 latu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!