• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kamermūzika no Rucavas līdz Zilupei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar savu skatu uz pasauli un pasaulē

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kamermūzika no Rucavas līdz Zilupei

Jau divpadsmito gadu septembris Latvijā ir kamermūzikas mēnesis. Pateicoties Latvijas Koncertdirekcijas veiksmīgajai sadarbībai ar Kultūras ministriju, Latvijas pašvaldībām un Valsts kultūrkapitāla fondam, Latvijas izcilākie mūziķi un viesmākslinieki no Dānijas, Holandes, Francijas un Austrijas līdz 30. septembrim sniegs kamermūzikas koncertus Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Rīgā.
Kopskaitā tās ir 32 vietas: Rucava, Zilupe, Dobele, Bauska, Ēdole, Ventspils, Valmiera, Salacgrīva, Ludza, Oleri, Virbi, Saulkrasti, Viesīte, Liepāja, Tukums, Saldus, Sigulda, Valdgale, Roja, Talsi, Mazsalaca, Jelgava, Jēkabpils, Ķekava, Skrīveri, Iecava, Aizkraukle, Daugavpils, Gulbene, Preiļi, Palsmane, Rīga.
Īpašu cieņu un pateicību pelna Dānijas Kultūras institūta, Polijas Republikas vēstniecības Latvijā, Holandes vēstniecības Latvijā un Francijas Kultūras institūta atbalsts festivālam. Šo institūciju darbinieku labā griba un atvērtība veicina Eiropas Savienības tautu tuvināšanos ar kultūras un mākslas starpniecību.
Ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansētās mērķprogrammas “Kamermūzika”atbalstu Latvijas turnejās dosies labākie pašmāju mūziķi – Lielās mūzikas balvas laureāti Rīgas Saksofonu kvartets, klavieru duets Antra un Normunds Vīksnes, “Rīgas kamermūziķi”, flautiste Dita Krenberga kopā ar pianisti Ievu Ošu, dziedātāja Kristīne Gailīte, kā arī atraktīvā grupa “Shady Brass Q” un kamerorķestris “Sinfonia Concertante”. Turpināsies pavasarī sāktās tematiskās programmas – krievu romantiskās mūzikas koncertsērija, kurā piedalās vijolnieks Raimonds Ozols, pianiste Herta Hansena, čellists Ivars Bezprozvanovs un dziedātāja Ieva Parša, senās krievu romances Sergeja Martinova un Venta Zilberta sniegumā, skanēs arī vijolnieka Dzintara Beitāna, pianista Pētera Plakida, čellistes Dianas Ozoliņas un mežradznieka Viestura Vārdauņa speciāli Vāgnerzālei sagatavotā kamermūzikas programma.
Riharda Vāgnera personībai šā festivāla koncepcijā būs īpaša loma: daudz pārsteigumu un atklājumu ietvers koncerts “Ar Vāgnera zizli”, ko gatavo diriģents Māris Kupčs kopā ar savu “Collegium musicum Rīga” un reiz paša dibināto kori “Balsis”.
Festivāls “Septembra kamermūzikas dienas” nebūtu iedomājams bez ārzemju viesiem. Pēc holandiešu orķestra “Orkestr de Volharding” izcilā snieguma pērn klausītājiem arī šogad tiks piedāvāta Holandes viesmākslinieku spēle. Lai pierādītu, ka kamermūzika spēj būt neparasti enerģētiska un daudzpusīga, lai par to ieinteresētos plašas klausītāju aprindas, ar diviem koncertiem Rīgā viesosies četras holandiešu grupas – “How 2 Be”, “Monsieur Dubois”, “Mike del Ferro Trio” un “Ninsk”, kuras programmā iekļāvušas visdažādāko stilu mūziku – world jazz, mainstream, cross-over. Bet ar trim oriģinālmūzikas koncertiem Latvijā viesosies arī grupa “Trio Chroch” (klavieres, ģitāra, sitaminstrumenti) no Dānijas.
Festivālā skanēs daudz jaundarbu, tomēr īpašs būs festivāla noslēguma koncerts 30. septembrī Lielajā ģildē: “Rīgas kamermūziķi”, Rīgas Saksofonu kvartets muzicēs kopā ar sen nedzirdēto grupu “Marana” tās kādreizējā dalībnieka Normunda Šnē vadībā; mākslinieki speciāli šim vakaram gatavo Kārļa Lāča un Valta Pūces jaundarbu pirmatskaņojumus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!