• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Māksla top kā baudījums.... Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kamermūzika no Rucavas līdz Zilupei

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Māksla top kā baudījums…

Līdz 24.septembrim Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā apskatāma telpiskā mākslas simpozija “Rojaraku” (kas noritēja no 16. līdz 28.augustam) noslēdzošā izstāde.

LAIME1.PNG (94321 bytes) LAIME2.PNG (101304 bytes)
Ingmārs Usass (Latvija) “Laime – II” Ingmārs Usass (Latvija) “Laime – III”
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

1997.gada vasarā Rojā darbību sāka LMA studentu ikgadējs keramikas simpozijs. Toreiz tā mērķis bija dot iespēju studentiem attīstīt sevi Latvijā mazpazīstamās keramikas tehnikās, transformēt tās caur mūsdienu mākslas prizmu un estētiku. Tieši Rojā arī plašāka publika uzzināja par Raku (no japāņu valodas – baudījums) tehniku.
Projekta “Rojaraku” idejiskais vadmotīvs visus iepriekšējos gadus ir bijis tā eksperimentālā būtība attieksmē pret materiālu, mākslu un telpu. Šāds simpozijs ar darbu izstrādi, prezentāciju, izstādi un radošajām darbnīcām apmeklētājiem radīts, lai attīstītu savstarpējos kontaktus starp profesionāliem māksliniekiem, mākslas studentiem, pasniedzējiem, interesentiem, kā arī lai decentralizētu kultūras dzīves norises, attīstot to arī Latvijas mazpilsētā Rojā. Projekta “Rojaraku” vadītājs ir Māris Grosbahs.
Sešos gados simpozijā kopumā piedalījušies aptuveni 90 dalībnieku, pārsvarā no Latvijas, ASV, Krievijas un Vācijas. Šogad simpozijā piedalās Hilberts Jatkevičus, Remigijs Sederevičus no Lietuvas, Katarina Ausa no Igaunijas, Evija Zujeva, Ingmārs Usas, Oskars Poikāns no Latvijas.
Mākslinieku primārais materiāls šajā gadījumā ir viņu unikālais domāšanas veids, spēja izjust, saprast un harmonizēt ar vidi, kurai tiek radīti darbi. To veidošanā izmanto keramikas masu, stiklu, koku, betonu, akrilu, polimērus, metālu un citus materiālus.
No 21. līdz 27. augustam simpozija programmas ietvaros studija “Artelis” organizēja radošās darbnīcas interesentiem. To mērķis – veicināt visu vecuma grupu mākslas interesentu iesai-stīšanos un līdzdalību kultūras izziņas procesos un praktiskajā norisē.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!