• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cik atlicis līdz krīzei veselības aprūpē?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Funkcionālie piena produkti Latvijā

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cik atlicis līdz krīzei veselības aprūpē?

PIRKSTS.PNG (100364 bytes)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Veselības ministrs Rinalds Muciņš, lai rastu izeju no finanšu krīzes veselības aprūpē, pieļauj apsvērt iespēju palielināt pacientu maksājumus par medicīnas pakalpojumiem. Šāds krīzes risinājuma variants netiek apsvērts kā primārais, tomēr nākotnē pacientiem būs jārēķinās ar pieaugošām maksām par veselības aprūpes pakalpojumiem. Sociāli mazaizsargāto Latvijas iedzīvotāju daļu šādas izmaiņas neskaršot.
Pašlaik kā reālāko izeju no saspīlētās situācijas, kad veselības aprūpē trūkst līdzekļu, R.Muciņš redz jau vairākus gadus ilgstošās slimnīcu reorganizācijas un optimizācijas pabeigšanu. Slimnīcu reorganizācija paredz ārstniecības iestāžu sniegto medicīnas pakalpojumu un finansējuma pārstrukturēšanu. Līdz šim slimnīcu pārstrukturēšana nav sekmējusies, jo saskārusies ar pašu ārstniecības iestāžu pretestību. Ministrs atzīst, ja klīniskās slimnīcas “Gaiļezers” anesteziologi tiešām no 13.oktobra pāries strādāt uz ceturto daļu likmes, uzsākot protesta akciju, varēs uzskatīt, ka veselības aprūpē iestājusies krīze.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!