• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Arī Saeimas deputātiem jāievēro disciplīna. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cik atlicis līdz krīzei veselības aprūpē?

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Arī Saeimas deputātiem jāievēro disciplīna

PIRKSTS1.PNG (83546 bytes)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Saeimas Juridiskā komisija otrajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Saeimas Kārtības rullī. Tie paredz, ka deputāts, kurš izslēgts no Saeimas sēdēm vai bez svarīga iemesla neierodas Saeimas sēdē, maksā par katru sēdi sodu 20% apmērā no mēneša pamatalgas. Sods būs atvelkams no deputāta algas. Šis jautājums komisijas sēdē izraisīja asas debates. Vairāki deputāti iebilda, ka tautas priekšstāvjus nedrīkst atstāt bez iztikas līdzekļiem, kā arī deputātiem nav tiesību lemt par savu kolēģu, kurus ievēlējuši vēlētāji, izslēgšanu no Saeimas sēdēm. Komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš skaidroja, ka bez iztikas līdzekļiem deputāti nepaliek, jo, izslēgts tikai no Saeimas sēdēm, deputāts var piedalīties komisiju darbā, par ko saņem aptuveni 200 latu atalgojumu.
Minētā prasība tiks attiecināta arī uz deputātiem, kuri nepilda Saeimas Kārtības ruļļa 8.pantu, kurā noteikts, ka deputāts drīkst nepiedalīties Saeimas darbā ne ilgāk kā vienu nedēļu, iepriekš par to paziņojot Prezidijam un izprasot atvaļinājumu. Šīs tiesības viņš var izmantot vienu reizi sesijas laikā. Atvaļinājums ir neapmaksāts un piešķirams uz noteiktu laiku.
Patlaban Saeimas Kārtības ruļļa 15.panta pirmā daļa noteic, ka tikai tie deputāti, kas neierodas Saeimas sēdē bez svarīga iemesla, maksā sodu 20% apmērā no mēneša pamatalgas. Tāpēc minētie grozījumi nepieciešami, lai novērstu situāciju, ka deputāts, kurš par pārkāpumu ir izslēgts no Saeimas sēdēm, turpina saņemt pilnu amata algu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!