• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bez Latvijas viedokļa iztikt nevarēs

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē

No 13. līdz 16.septembrim notiek Latvijas Republikas Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas valstsvizīte Portugāles Republikā.

VIKE7.PNG (129127 bytes)
Portugāles Republikas prezidents Žorži Sampaiju un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga svinīgās sagaidīšanas ceremonijas laikā
Foto: A.F.I./EPA

Lisabonā Latvijas Valsts prezidente ieradās jau 13.septembra vakarā, taču oficiālā sagaidīšanas ceremonija notika vakar, 14.septembrī.
No rīta Vaira Vīķe-Freiberga un personas, kas viņu pavada, ieradās vēsturiskajā Svētā Jeronima klosterī – portugāļu tautas svētnīcā, kur atrodas ģeniālā Luiša di Kamoiša – portugāļu nācijas simbola – mūža atdusas vieta. Iela pie klostera bija rotāta ar Latvijas un Portugāles karogiem, pie ieejas klosterī stāvēja prezidenta gvardes godasardze. Augsto viešņu sagaidīja vecākais priesteris un muzeja direktors.
Vaira Vīķe-Freiberga nolika vainagu pie Luiša di Kamoiša sarkofāga.
Pēc tam mūsu prezidente iepazinās ar portugāļu tautas svētnīcu.
Pēc stundas, pulksten 11 pēc vietējā laika, Valsts prezidente un Imants Freiberga kungs Nacionālās gvardes kavalērijas eskorta pavadībā ieradās Belemas pilī – Portugāles Republikas prezidenta darba vietā, kur notika svinīgā sagaidīšanas ceremonija.
Latvijas valsts vadītāju svinīgi sveica Portugāles prezidents Žorži Sampaiju ar kundzi. Pils pagalmā bija nostādīta Nacionālās gvardes godasardze vēsturiskās uniformās. Militārais orķestris atskaņoja Latvijas un Portugāles valsts himnas. Vaira Vīķe-Freiberga un Žorži Sampaiju nogāja gar godasardzes ierindu.
Pēc svinīgās sagaidīšanas ceremonijas abu valstu prezidenti un viņu dzīvesbiedri tikās tête-à-tête Portugāles prezidenta kabinetā. Pēc tam notika arī prezidentu un delegāciju sarunas, kam sekoja preses brīfings Lauvu istabā.
 

JANIS.PNG (107855 bytes)
“Latvijas Vēstneša” speciālkorespondents Jānis Ūdris ziņo
no Lisabonas

Portugāles prezidents uzsvēra savas valsts konsekvento atbalstu Latvijai, iestājoties NATO un ES, ko Ž.Sampaiju nosauca parvēsturiskā taisnīguma atjaunošanu. Viņš arī uzsvēra, ka V.Vīķes-Freibergas valstsvizīte tālāk sekmēs Latvijas un Portugāles divpusējās attiecības, kam abu valstu dalība ES paver īpaši plašas iespējas. Arī Vaira Vīķe-Freiberga augstu novērtēja Portugāles atbalstu Latvijas ceļā uz NATO un ES un uzsvēra mūsu labās sadarbības iespējas ekonomikā un kultūrā, kā arī tūrisma jomā. “Pašlaik uz katru portugāli, kas apmeklē Latviju, ir pieci latviešu tūristi Portugālē, taču es ceru, ka ar laiku šie skaitļi izlīdzināsies,” teica V.Vīķe-Freiberga. Viņa arī uzsvēra šodien, 15.septembrī, notiekošā Latvijas un Portugāles biznesa foruma lielo nozīmi abu valstu ekonomiskās sadarbības tālākajā attīstībā.

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!