• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kancelejas direktores dalību ES Sabiedrības pārvaldes kvalitātes konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes valstsvizīti Portugālē

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kancelejas direktores dalību ES Sabiedrības pārvaldes kvalitātes konferencē

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane no 14. līdz 17.septembrim piedalās trešajā Starptautiskajā Eiropas Savienības (ES) Sabiedrības pārvaldes kvalitātes konferencē (3QC) Roterdamā, Nīderlandē. Konferencē uzstāsies augsta līmeņa sabiedrības pārvaldes speciālisti un diskutēs par šīs jomas aktualitātēm 21.gadsimtā.
G.Veismane norāda, ka profesionāla un efektīva sabiedrības pārvalde un tās sniegto pakalpojumu kvalitāte ir viens no priekšnosacījumiem veiksmīgai un uz ilgtspējīgu attīstību balstītai valsts izaugsmei. Par Latvijai īpaši nozīmīgu izdevību G.Veismane uzskata iespēju informēt konferences dalībniekus par mūsu valsts pieredzi efektīvas valsts pārvaldes veidošanā un īstenošanā, kā arī iespēju diskutēt un dalīties pieredzē par šiem jautājumiem ar citu Eiropas Savienības valstu augstām valsts pārvaldes amatpersonām.
Valsts kancelejas direktore uzskata, ka Latvijas kā jaunās ES valsts dalība šādā pasākumā ir jo īpaši nozīmīga un svarīga: “Tagad, kad Latvija ir viena no Eiropas valstīm, mums ir iespēja ne tikai uzzināt ko jaunu, bet vienlaikus ieteikt arī savu pieredzi un diskutēt kā līdzīgam ar līdzīgu.”
Konferences pamatā ir trīs tēmas – atbildīga valdība: valdībai jāzina ne tikai sabiedrības uzskati, vēlmes, bet vienlaikus arī jānodrošina atbilstoši pakalpojumi; izmaksu efektīva valdība: valdībai ne tikai jānodrošina kvalitatīvi pakalpojumi, bet šie pakalpojumi jāsniedz par iespējami zemākām izmaksām; valdība kā motivējoša darba vieta: motivējoša organizācija veiksmīgāk stimulē savus darbiniekus uzņemties atbildību, lai nodrošinātu augstas kvalitātes pakalpojumus.
Konferencē tiks prezentēti un analizēti dažādi paraugi par sabiedrības pārvaldes kvalitātes uzlabošanas pasākumiem ES valstīs. Tās ietvaros notiks plenārsesijas, un vienā no tām konferences dalībniekus uzrunās arī bijušais ASV viceprezidents Als Gors. Konferences pamatdarbs plānots grupās, kur pieredzē dalīsies sabiedrības pārvaldes nozares augsta līmeņa praktiķi. Paredzēts, ka ik darba grupa risinās vienu konkrētu sabiedrības pārvaldes jautājumu.
Konferenci rīko Eiropas Komisijas Sabiedrības pārvaldes ģenerāldirektorāts, konferences namamātes lomā ir pašreizējās ES prezidējošās valsts Nīderlandes Iekšlietu un karalistes attiecību ministrija.
Kopā ar G.Veismani šajā pasākumā piedalīsies 20 pārstāvju no dažādām Latvijas valsts pārvaldes iestādēm.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!