• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Fondu biržas stiprina vienotību

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē

No 13. līdz 16. septembrim notiek Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Portugālē.

JANIS.PNG (107904 bytes)
“Latvijas Vēstneša” speciālkorespondents Jānis Ūdris ziņo no Lisabonas

Vakar, 15. septembrī, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Portugāles Republikas prezidents Žorži Sampaiju piedalījās biznesa forumā, ko ievadīja Portugāles prezidenta uzruna.
Viņš savu un Latvijas valsts prezidentes līdzdalību biznesa forumā raksturoja kā simbolu abu valstu labajām attiecībām. Ž.Sampaiju uzsvēra, ka jau viņa valstsvizīte Latvijā devusi jūtamu impulsu abu valstu ekonomiskajām attiecībām. “Tagad šīm attiecībām ir vēl labākas attīstības iespēja, jo kopā pirmo reizi Latvija un Portugāle ir vienlīdzīgas partneres ES,” teica Portugāles prezidents.
Pēc tam runāja Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzsverot, ka Latvija jau simtiem gadu atradusies intensīvu Eiropas tirdzniecības ceļu punktā un ka Latvijas un Portugāles tirdzniecības attiecības īpaši dinamiski attīstījušās pēdējos gados. Prezidente arī atzīmēja labo investīciju klimatu Latvijā, uzsverot, ka mūsu valsts nacionālais kopprodukts pieaug straujāk nekā caurmērā ES dalībvalstīs – par vairāk nekā 6% gadā, pat pāri par 7,5%.
Biznesa forumā runāja arī Latvijas Republikas Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, Portugāles tūrisma ministrs Telmo Koreija un Portugāles Industriālās asociācijas (AIP) prezidents Antonio Alfaijate.
A.Šlesers uzsvēra ES paplašināšanās lielo nozīmi ne vien Eiropas, bet visas pasaules attīstībā. Latvija vairs nav maza valsts, jo mēs esam iekļāvušies milzu tirgū ar gandrīz pusmiljardu iedzīvotāju,” teica A.Šlesers, uzsverot Latvijas straujo ekonomisko attīstību un mūsu valsts potenciālās attīstības iespējas. Viņš arī uzsvēra, ka svarīgi būtu organizēt tiešos avioreisus starp Rīgu un Lisabonu.
Vakar Valsts prezidente tikās ar Portugāles premjerministru Pedro Santanu Lopešu viņa rezidencē.
Pēc sarunas ar Portugāles valdības vadītāju vēsturiskajā pilī Pal?cio das Necessidades notika pusdienas par godu Latvijas Valsts prezidentei un Imantam Freiberga kungam, ko rīkoja Portugāles premjerministrs. Pusdienu laikā Vaira Vīķe-Freiberga teica uzrunu, kurā uzsvēra, ka, šā gada 1.maijā Latvijai iestājoties ES, izzudušas visas barjeras abu valstu sadraudzībai, un pavērušies neskaitāmi jauni ceļi uz sadarbības iespējām un kopējas Eiropas nākotnes veidošanu.

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!