• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konsolidējot solidaritāti, mieru un sadarbību Eiropā

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Tageszeitung”: “Lai gan padomiem no ārpuses nav lielas nozīmes, Rietumu politiķiem stingri jāpasaka: “Klausies, Vladimir, mēs neticam tavām pasakām par starptautisko terorismu. Tev varētu skraidīt apkārt divi vai trīs arābi, taču tie nevar būt par iemeslu teroram.” Kremlis nav spējīgs īstenot konstruktīvu politiku. Taču Putina atkāpšanās no amata būtu bīstama. Radikālie nacionālisti jau ir ieņēmuši starta pozīcijas. Putina dilemma ir tāda, ka viņš var balstīties tikai uz dažiem korumpētiem spēkiem. Visus pārējos viņš ir dabūjis nost no ceļa – masu medijus, opozīciju, komunistus un civilo sabiedrību. “

Krievijas “The Moscow Times”: “Prezidents Vladimirs Putins ir nonācis slazdā, ko radījis ar paša rīcību. Paļaujoties vienīgi uz vecajiem VDK kolēģiem un izslēdzot visas pārējās interešu grupas un institūcijas, piemēram, uzņēmējus, politiskās partijas un presi, Putins nav atstājis sev telpu manevrēšanai. “

Krievijas “Izvestia”: “To, ka par teroristu mērķi izvēlējās Osetiju, Osetijas sabiedrības reakciju uz Beslanas traģēdiju un iespējamos situācijas attīstības scenārijus republikā, būtiski noteica Osetijas kultūrpolitiskās īpatnības.”

Krievijas “Nezavisimaja Gazeta”: “Politiķi un politologi meklē atbildi, kurš ir atbildīgs par terora aktu Beslanā. “Komitejas-2008” vadītājs Garijs Kasparovs paziņojis, ka prezidentam Vladimiram Putinam jāuzņemas personiska atbildība par Beslanas traģēdiju.”

Zviedrijas “Svenska Dagbladet”: “Lielāka mēroga teroristu uzbrukuma gadījumā Zviedrijas policijas ātrās reaģēšanas vienība būs pārāk maza. Tieslietu ministrs Tomass Būdstrems tagad vēlas palielināt policijas kapacitāti un cīņā pret teroristiem iesaistīt bruņotos spēkus.”

Vācu “Die Welt”: “Eiropieši joprojām domā, ka nevar kļūt par teroristu upuriem, ja būs pret karu Irākā, lai gan Eiropai ar islāmu ir daudz nopietnākas problēmas nekā ASV. Eiropā, pretēji ASV, ir milzīga musulmaniskā minoritāte. Tā Eiropai var kļūt par ļoti lielu problēmu. Bez tam eiropieši ir aizkavējušies ar tās asimilēšanu. Šādai rīcībai būs smagas sekas. Lielākā islāmiskās minoritātes daļa gan nav ekstrēmiska, tomēr ir daudz musulmaņu, kuriem simpatizē mullu radikālais domu gājiens. Tas rada nopietnu briesmu potenciālu. Pirmais solis būtu migrāciju cieši sasaistīt ar asimilāciju. Ja Eiropa nepievērsīs uzmanību ieceļotāju – īpaši musulmanisko – asimilācijai, var notikt eksplozija.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Amerikāņu vēsturnieks Arturs Šlesindžers un britu vēsturnieks Timotijs Gārtons Ešs ir publicējuši atklātas vēstules, vērtējot ASV un Eiropas attiecības cīņas laikā pret terorismu. No abām vēstulēm izriet, ka Amerikas līdzšinējā politika pēc 11.septembra ir bijusi kļūdaina un ka tai būtu jāmainās. Ja tuvākajā laikā tiks mainīta ASV ārpolitika, tad Eiropa un Amerika atkal varēs nostāties kopīgā frontē cīņā pret terorismu. Mājiens uz to, ka ASV prezidenta vēlēšanās būtu nepieciešama kandidāta maiņa, uzkrītošāk izskan ASV vēsturnieka vēstulē.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!