• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Soli pa solim Nacionālās bibliotēkas celtniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 16. septembrī

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Soli pa solim Nacionālās bibliotēkas celtniecībā

Kultūras ministrija ir apstiprinājusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanai nepieciešamo privātīpašniekiem piederošo nekustamo īpašumu piedāvājumu summu. Sākta arī vienošanās procedūra ar īpašniekiem.
Uzraudzības padome 2004.gada 16.jūnija sēdē pilnvaroja Kultūras ministriju piedāvāt privātīpašniekiem vienošanos par zemāko cenu no tās rīcībā esošajiem nekustamo īpašumu novērtējumiem ar mērķi īpašniekiem saņemt taisnīgu atlīdzību atbilstoši tirgus vērtībai un racionāli izmantot valsts budžeta līdzekļus. Kultūras ministrija ir saņēmusi visus nepieciešamos nekustamo īpašumu novērtējumus.
Ir sākts vienu mēnesi ilgs vienošanās process ar privātīpašniekiem par īpašumu pārņemšanu valsts rīcībā, kuru vada Kultūras ministrijas pārstāvis zvērināts advokāts Selvis Selga. Līdztekus sarunu procesam tiek gatavoti likumprojekti par katra nekustamā īpašuma pārņemšanu valsts rīcībā. Tie tiks apstiprināti Ministru kabinetā un pieņemti Saeimā. Ar īpašniekiem panākot vienošanos par īpašuma atsavināšanas cenu, konkrētais likumprojekts tiks atsaukts. Gadījumā, ja vienošanās netiks panākta, pamatojoties uz Saeimā pieņemtā likuma par konkrētā īpašuma atsavināšanu, īpašums tiks atsavināts par KM rīcībā esošā novērtējuma jeb taisnīgās atlīdzības summu. Šajā gadījumā īpašnieks varēs izmantot likumdošanā paredzētās tiesības un vērsties tiesā citas atlīdzības noteikšanai.
Pēc vienošanās par nekustamā īpašuma pārņemšanu valsts rīcībā noslēgšanas dzīvokļu īpašniekiem noteiktā apjomā tiks segtas pārcelšanās uz citu dzīvesvietu izmaksas, ņemot vērā dzīvokļa platību un personisko lietu apjomu.
Izprotot vienošanās procesa sarežģītību un īpašnieku uztraukumu, Kultūras ministrija aicina privātīpašniekus konsultēties par neskaidrajiem jautājumiem Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta birojā, iepriekš piesakoties pa tālruni 7357927.
Kultūras ministrija ir apstiprinājusi cenas 26 nekustamajiem īpašumiem, no tiem 8 zemes gabaliem, 17 dzīvokļiem un vienai neapdzīvojamai platībai.
Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanai nepieciešamie nekustamie īpašumi tiks pārņemti valsts rīcībā atbilstoši likumam “Par nekustamo īpašumu piespiedu atsavināšanu valsts un sabiedriskām vajadzībām”.

Pēc KM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!