• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veidos apakšprogrammu "Skolēnu nodarbinātība vasarā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veidos apakšprogrammu “Skolēnu nodarbinātība vasarā”

TALKA.PNG (107759 bytes)
Ar skolēnu rokām arī daudzi parki un skvēri ieguva vasaras košuma rotu
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Skolēnu nodarbinātības pilotprojekta “Darba prasmju apguve vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās vidējās vai profesionālās vidējās mācību iestādēs” laikā no šā gada 14.jūnija līdz 31.augustam strādāja 3223 skolēni. Pirmajā valsts atbalstītajā projektā bija iesaistīts 441 darba devējs. Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) atzīst projektu kopumā par izdevušos, piebilstot, ka skolēnu un darba devēju interese bija daudz lielāka par dotajām iespējām. Iesaistītie skolēni iepazinuši dažādu profesiju specifiku un ieguvuši noderīgu darba pieredzi. Īpaši svarīgi, ka skolēni apguvuši darba attiecību dokumentu kārtošanu, piemēram, darba līguma slēgšanu, algas nodokļu grāmatiņas un dažādas izziņu sagatavošanas un iesniegšanas prasmes. Subsidētajām skolēnu darba vietām NVA bija atvēlējusi 150 tūkstošus latu. Par šiem līdzekļiem, atbalstot darba devējus, daļēji tika samaksāta skolēna alga un piemaksāts prakses vadītājam. Lai nākamvasar subsidētajās darba vietās nodarbinātu vairāk skolēnu, Nodarbinātības valsts aģentūra 2005.gada budžetā lūgs piešķirt aptuveni 450 tūkstošus latu. Iecerēts arī izveidot īpašu nodarbinātības apakšprogrammu “Skolēnu nodarbinātība vasarā”.
Pavisam projektam bija pieteikušies 8555 skolēni, no tiem 1159 no daudzbērnu ģimenēm. Ņemot vērā darba devēju pieteikumus, darbu varēja piedāvāt 5388 strādātgribētājiem. Taču valsts piešķirtais projekta finansējums nevarēja nodrošināt tik daudz darba vietu. Skolēni strādāja tirdzniecībā, sabiedriskajā ēdināšanā, lauksaimniecībā, komunālajos pakalpojumos, veselības aprūpē un citās nozarēs. Visvairāk piepildīto darba vietu bija Rīgā – 861, Liepājā un rajonā – 305, Daugavpilī un rajonā – 172, Valmierā un rajonā – 155, Rēzeknē un rajonā – 125, Ogrē un rajonā – 121 skolēns. Šogad projektā tika iesaistīti 942 bērni vecumā līdz 15 gadiem, 929 – līdz 16 gadiem, 922 – līdz 17 gadiem, bet 432 bija 18 un vairāk gadus veci.
NVA atzīst, ka projektā veiksmīgi iesaistījušās pašvaldības. Jēkabpils pilsētas dome vasaras darbus piedāvāja 43 skolēniem, Priekuļu pagasta padome – 21, Madonas pilsētas dome, Jaunsvirlaukas, Gudenieku un Kocēnu pagastu padome – katra 20 skolēniem. Liepājā pašvaldības aģentūra “Nodarbinātības projekti” nodrošināja skolēniem 277 darba vietas.
Reģionos lielu skaitu skolēnu nodarbināja SIA “Komunāls R”, PA “Mālkalne”, SIA “CED”, SIA “Triāls” Valmieras gaļas kombināts, SIA “Vides serviss”, IU “Pārsla” un SIA “Kalnciema ķieģelis”. Savukārt Rīgā vislielāko skaitu darba vietu piedāvāja SIA “VP Market”, SIA “Kesko Food” un SIA “Statoil Latvija”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!