• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2004., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas okupācijas režīms un tā plāni Latvijā

Vēl šajā numurā

17.09.2004., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē

No 13. līdz 16.septembrim notika Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Portugālē.

JANIS.PNG (107874 bytes)
“Latvijas Vēstneša” speciālkorespondents Jānis Ūdris ziņo no Lisabonas

Vakar, 16.septembrī, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freiberga kungs līdz ar mūsu valsts oficiālo delegāciju un biznesmeņu grupu viesojās Portugāles otrā lielākajā pilsētā Portu.
Diena iesākās ar Portu municipalitātes apmeklējumu. Vairu Vīķi-Freibergu sagaidīja pilsētas mērs Ruiss Ria. Municipalitātes hallē bija nostādīta godasardze. V.Vīķe-Freiberga godināja karogu, bet pēc tam sasveicinājās ar municipalitātes darbiniekiem. Pēc sagaidīšanas ceremonijas Valsts prezidente teica uzrunu, kurā uzsvēra Rīgas un Portu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu abpusēju sadarbību un ieguldījumu Eiropas valstu kultūru iepazīšanā.
Viņa atgādināja, ka tieši Portu Latvijas komanda Eiropas futbola čempionātā guva sensacionālo neizšķirtu ar Vāciju. “Portu Latvijas cilvēkiem saistās ar labu veiksmi un uzvaru...,” teica Vaira Vīķe-Freiberga.
No mērijas Latvijas Valsts prezidente devās uz mūsu valsts Goda konsulātu Portu, kur atklāja piemiņas plāksni savai vizītei. Atklājot piemiņas plāksni, Vaira Vīķe-Freibera uzsvēra Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības nepieciešamību Porto. Pagājušā gadsimta 20.–30.gados Portu darbojās Latvijas Goda konsulāta konsulārā nodaļa, kas pārstāvēja Latviju līdz pat mūsu valsts okupācijai 1940.gadā. Atklājot piemiņas plāksni, Valsts prezidente augstu novērtēja arī pašreizējā Latvijas goda konsula Auguštu Mašadu darbību.
 

VIKE1.PNG (107458 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga saņem simbolisko pilsētas zelta atslēgu no Lisabonas mēra Karmonas Rodrigeša
Foto: EPA/A.F.I.

Dienas vidū Vaira Vīķe-Freiberga ieradās vēsturiskajā Bolsas pilī, kur augsto viešņu sagaidīja Portugāles Tirdzniecības asociācijas prezidents Ruiss Morreira. Pēc sasveicināšanās ar Direktoru padomes locekļiem mūsu Valsts prezidente tika uzņemta par Conferaria do Vinho godabiedri.
Pēc pusdienām, ko par godu Latvijas Valsts prezidentei un Imantam Freiberga kungam bija sarīkojis Tirdzniecības asociācijas prezidents, Vaira Vīķe-Freiberga un personas, kas viņu pavada, devās izbraucienā ar kuģīti pa Doru upi.
Pēcpusdienā Vaira Vīķe-Freiberga iepazinās ar slaveno Teiloru portvīna darītavu un piedalījās vīnu degustācijā.
No Portu Valsts prezidente izlidoja uz Latviju un vēlu naktī ieradās Rīgā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!