• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemi Latvijā varēs pirkt ES pilsoņi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2004., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē

Vēl šajā numurā

17.09.2004., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemi Latvijā varēs pirkt ES pilsoņi

Saeima otrajā lasījumā atbalstījusi grozījumus likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”, kuri atcels ierobežojumus Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem iegādāties zemi Latvijā.
Valdības sagatavotie grozījumi atceļ ierobežojumus ES fiziskajām un juridiskajām personām iegūt zemi īpašumā. Tiek noteikts arī pārejas periods no šā gada 1.maija līdz 2011.gada 1.maijam, kurā ES dalībvalstu pilsoņi un dalībvalstīs reģistrētās juridiskās personas zemi varēs iegūt īpašumā bez ierobežojumiem vien tad, ja tie veiks uzņēmējdarbību Latvijā un mērķis nebūs nodarboties ar lauksaimniecību vai mežsaimniecību.
Atbalstīts priekšlikums, kas paredz, ka zemes reformas gaitā pilsētu pašvaldībām ir pienākums informēt iedzīvotājus, publicējot vismaz vienā no vietējiem laikrakstiem un izliekot noteiktās vietās to fizisko un juridisko personu sarakstus, kuras pieprasījušas nodot zemi īpašumā vai piešķirt lietošanā.
Tāpat pašvaldībām vietējos medijos būs jāpublicē pilsētas ekonomiskās un sociālās attīstības programma, kā arī pilsētas plānojuma projekti un svarīgākie apbūves projekti.

“LV” informācija

Lappusi sagatavojusi

Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!