• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Limbažu rajons - joprojām bez apstiprināta budžeta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2004., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākas Eiropas Mobilitātes nedēļa

Vēl šajā numurā

17.09.2004., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Limbažu rajons – joprojām bez apstiprināta budžeta

Kaut līdz gada beigām atlikuši trīsarpus mēneši, Limbažu rajona padome nav spējusi vienoties par šā gada budžeta apstiprināšanu. Arī rajona padomes pēdējā sēdē, kas vakar notika, Salacgrīvā, kārtējo reizi nav izdevies pieņemt Limbažu rajona šā gada budžetu. Taču padome sākusi sarunas par 2005.gada budžeta izveidi.
Jau ierasti uz balsošanu izvirzīto budžeta projektu noraidīja četri no piecu lielāko pašvaldību vadītājiem – Limbažu, Salacgrīvas, Ainažu un Alojas pilsētu mēri, bet sēdē nepiedalījās Brīvzemnieku pagasta padomes priekšsēdētājs, kas arī līdz šim ir balsojis pret rajona padomes budžeta apstiprināšanu. Izteikts kārtējais aicinājums atkāpties no amata pašreizējam Limbažu rajona padomes priekšsēdētājam Jānim Bakmanim.
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija vairākkārt ir centusies palīdzēt atrisināt radušos situāciju. Tomēr ministrijai nav likumiska pamata, lai par budžeta nepieņemšanu atlaistu Limbažu rajona padomi vai tās priekšsēdētāju Jāni Bakmani.
Likumā noteikts, ka pašvaldības padomes priekšsēdētājam divu mēnešu laikā pēc valsts budžeta pieņemšanas ir jāiesniedz deputātiem apstiprināšanai pašvaldības budžets. J. Bakmanis to ir izdarījis, bet deputāti nespēj vienoties par budžeta pieņemšanu. Pašvaldību ministrijā uzskata, ka Limbažu rajona budžets netiek pieņemts “principa pēc”, jo pilsētu mēri vispirms vēlas panākt J.Bakmaņa atkāpšanos.
Vilcinoties ar rajona budžeta pieņemšanu, Limbažu rajona padomes deputāti nodara materiālus zaudējumus iedzīvotājiem, jo šādā situācijā Limbažu rajonam katru mēnesi tiek pārskaitīta divpadsmitā daļa no pērnā gada valsts budžeta dotācijas apjoma. Savukārt pārējie rajoni, kuru padomes ir apstiprinājušas savus budžetus, saņem šā gada dotācijas apjomu, kas ir nedaudz lielāks.
Padomes sēdē diskutēts par nākamā gada budžeta projekta izstrādi. Limbažu rajona pilsētu pārstāvji ieteikuši uzlabot pašreizējos budžeta sadalījuma kritērijus. Nopietns darbs pie 2005.gada budžeta sāksies oktobrī, kad tiks pieņemti finanšu pieprasījumi no padomes struktūrvienībām un institūcijām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!