• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar Frīdriha Naumaņa fonda vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2004., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes valstsvizīti Portugālē

Vēl šajā numurā

17.09.2004., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Frīdriha Naumaņa fonda vadītāju

Aizvakar, 15.septembrī, Ministru prezidents Indulis Emsis neformālā gaisotnē tikās ar Frīdriha Naumana fronda vadītāju, bijušo Vācijas ekonomikas ministru Oto Lambsdorfu, kurš ieradies Rīgā.
Tikšanās laikā pārrunāti Latvijas iekšpolitikas aktuālie jautājumi. Oto Lambsdorfs interesējās par Latvijas pašreizējo politisko un ekonomisko situāciju. Ministru prezidents I.Emsis iepazīstināja viesi ar valdības risināmajiem jautājumiem: izglītības reformas īstenošanu, valdības centieniem sekmēt pakāpenisku sabiedrības integrācijas procesu un saglabāt toleranci.
Kā svarīgu jautājumu, kurā tuvākajā laikā jārod kompromiss, I.Emis atzīmēja plānoto īres griestu atcelšanas atlikšanu uz vēlāku laiku. Ministru prezidents atzina, ka valdībai un pašvaldībām ir jārod risinājums, kā atbalstīt maznodrošinātos iedzīvotājus, kuri nespēs maksāt dzīvokļu saimnieku noteikto augsto īres maksu un var palikt bez mājvietas. Pārrunāta arī Latvijas straujā ekonomiskā attīstība. Ministru prezidents ar gandarījumu atzina, ka Latvijā ir radīta ārvalstu investoriem un mazo un vidējo uzņēmumu darbībai labvēlīga vide. Līdz ar Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) ir būtiski pieaudzis un katru mēnesi turpina palielināties tūristu skaits Latvijā. I.Emsis uzsvēra, ka to ietekmē arī lidojumu cenu pazemināšanās. Tomēr vēl jāuzlabo infrastruktūra un ostu darbs.
Sarunas gaitā apspriesti ES aktuālie jautājumi – nodokļu un muitas politika, kā arī kopējās lauksaimniecības politikas reforma. O. Lambsdorfs augstu novērtēja Latvijas komisāra kandidātei Ingrīdai Ūdrei paredzēto nodokļu un muitas komisāra amatu Eiropas Komisijas jaunajā kolēģijā. Abas puses bija vienisprātis, ka ES nebūtu jāharmonizē nodokļi, jo dalībvalstu konkurence nodokļu jomā ir nepieciešama sekmīgai ES ekonomiskai attīstībai un veicina kohēziju.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!