• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kurās starptautiskajās tūrisma izstādēs piedalīties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2004., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Miķeļbāku sūta pasaulē

Vēl šajā numurā

21.09.2004., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kurās starptautiskajās tūrisma izstādēs piedalīties

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) aptaujājusi tūrisma speciālistus, lai noskaidrotu nozares pārstāvju ieinteresētību nākamgad piedalīties starptautiskās tūrisma izstādēs. “Tādējādi vēlamies aizsākt tradīciju, ka TAVA līdzdarbosies tikai tajās izstādēs ārpus Latvijas, kurās būs ieinteresēti piedalīties vismaz pieci stenda dalībnieki,” skaidro TAVA direktors Uldis Vītoliņš.
Līdz šim piedalīties izstādē varēja visas TAVA sadarbības organizācijas, kuras pieteicās uz konkrēto izstādi. Taču, kā liecina pieredze, šī sistēma sevi neattaisnoja, jo pieteiktā stenda platība izstādēs bija pārpildīta vai arī uz izstādi ieradās tikai viens dalībnieks.
Lai informētu tūrisma nozari un savstarpēja dialoga ceļā vienotos par 2005.gada izstādēm, TAVA iepriekš veica sagatavošanās darbu, proti, tika izsūtītas aptaujas anketas par iespējamām 2005.gada izstādēm visiem tūrisma nozares dalībniekiem, kas kaut reizi piedalījušies tūrisma izstādē.
Izsūtītajās aptaujas anketās TAVA paplašināja iespējamo izstāžu skaitu, pievienojot arī tālo tirgu izstādes, piemēram, Ķīnā un Japānā, un paplašinot to izstāžu skaitu, kur būtu pārstāvēta visa Baltija.
Apkopojot anketu rezultātus un kopējā klātienes dialogā paustos viedokļus, TAVA rezumēja kārtību par piedalīšanos nākamā gada izstādēs, proti, dalība izstādē iespējama, ja tajā piedalīsies vismaz pieci nozares pārstāvji.
Vienlaikus, prezentējot aptaujas rezultātus, TAVA piedāvāja tūrisma nozares ekspertiem iepazīt arī jauno Latvijas tūrisma stendu, kurš tuvāko divu gadu laikā būs nozares un TAVA kopīgā darba vieta izstādēs.
U.Vītoliņš uzsver, ka, piedaloties izstādēs, ir jāakcentē konkrēti tūrisma produkti, jo senāk Latvija kā tūrisma galamērķis tikusi prezentēta nedaudz sadrumstaloti, uzmanību pievēršot atsevišķiem reģioniem, bet neveidojot vienotus tūrisma produktus un nepopularizējot tos.

Pēc TAVA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!