• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopsolī ar tīrību izglītības iestāžu ēdināšanas telpās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2004., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93861

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kurās starptautiskajās tūrisma izstādēs piedalīties

Vēl šajā numurā

21.09.2004., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopsolī ar tīrību izglītības iestāžu ēdināšanas telpās

RIMAS.PNG (70521 bytes)
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) augustā veicis 539 izglītības iestāžu ēdināšanas bloku pārbaudi. Lielākā daļa – 90% – no pārbaudītajām izglītības iestāžu ēdināšanas telpām atbilst higiēnas prasībām, savukārt 10% ēdnīcu atzītas par neatbilstošām. Dienesta inspektori pārbaudes turpina, jo visā Latvijā jāpārbauda vēl 1194 šādi objekti.
Ēdināšanas blokos, kas atzīti par neatbilstošiem, lielākoties ir novecojušas tehnoloģiskās iekārtas un nolietojies virtuves aprīkojums. Daudzviet vēl tiek steigts pabeigt remontu. Taču ir arī rajoni, kuros nevienā no šobrīd pārbaudītajiem ēdināšanas blokiem neatbilstības nav atklātas. Piemēram, Bauskas rajonā pārbaudīts vairāk nekā puse no uzraudzībā esošajiem objektiem un nevienā no tiem nav konstatētas neatbilstības. Turklāt šajā rajonā vairākās skolās veikta rekonstrukcija un iegādāts jauns virtuves inventārs. Arī Ludzas rajonā no 44 uzraudzībā esošām skolu ēdnīcām pārbaudītas 40 un tikai vienā konstatētas neatbilstības. Rīgā no pārbaudītām 104 skolu ēdnīcām neatbilstības konstatētas septiņās.
“Lai arī visā Latvijā inspektoriem vēl daudz darāms, iepriecina fakts, ka pašreizējie pārbaužu rezultāti ir pozitīvi. Izglītības iestāžu ēdnīcas tomēr pieder pie slēgta tipa ēdināšanas uzņēmumiem, un tas, protams, rada lielāku iespējamību, ka varētu notikt dažādas ar pārtiku saistītas nepatīkamas saslimšanas,” saka PVD Pārtikas izplatīšanas daļas vadītāja Tatjana Marčenkova. “Tomēr jāatzīst, ka ne vienmēr vaina ir virtuves aprīkojumā, bet gan pašos virtuves darbiniekos, tādēļ svarīgi ir arī tas, ka šie darbinieki apzinās savu atbildību par bērniem, kurus ēdina.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!