• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mācību darbu Rīgas izglītības iestādēs, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2004., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93867

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finansējuma palielinājumu eksporta veicināšanai

Vēl šajā numurā

21.09.2004., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mācību darbu Rīgas izglītības iestādēs, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmas

 

2004.gada 15. septembrī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji tikās ar to Rīgas pilsētas izglītības iestāžu direktoriem, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmas atbilstīgi 2004.gada 5.februārī noteiktās Izglītības likuma Pārejas noteikumu grozījumu par mācībvalodu lietošanu prasībām.
Diskusijās direktori izteica nepieciešamību nostiprināt Izglītības likumā noteikto mācībvalodu lietojumu 10.–12.klasē (3/5 un 2/5), garantējot to stabilitāti ilgtermiņā. Direktori uzsvēra izglītības iestāžu lomu sabiedrības integrācijas procesa veicināšanā, nepieļaujot mazākumtautību asimilāciju vai segregāciju, kā arī atkārtoti aicināja nepolitizēt vienotas izglītības sistēmas izveides procesu, norādot, ka šobrīd skolās pedagogi pilda savu profesionālo pienākumu – māca skolēnus, un pedagogu galvenā uzmanība ir pievērsta izglītības kvalitātes nodrošināšanai. Kopumā situācija Rīgas izglītības iestādēs tika raksturota kā tradicionāla septembra darba ritmam, mācību darbs noris atbilstīgi licencētajām izglītības programmām.
Skolu direktori norādīja arī uz dažām neskaidrībām pedagogu kvalifikācijas atbilstības izvērtējumā (individuālos gadījumos), pievērsa uzmanību nepieciešamībai aizstāvēt skolu direktorus gan juridiskajā, gan profesionālajā jomā, kā arī aicināja izvērtēt skolu kontroles sistēmas, tai skaitā Izglītības valsts inspekcijas darbībā, norisi un kritērijus.
Sarunā piedalījās arī Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta pārstāvji, kuri tikšanās dalībniekus iepazīstināja ar jaunizveidoto informatīvo bukletu par pārmaiņām mazākumtautību izglītībā 10.–12.klasē. Buklēts izstrādāts sadarbībā ar IZM.
Sekretariāta pārstāvji aicināja izmantot informatīvo materiālu sarunās ar vecākiem un skolēniem, skaidrojot Latvijas mazākumtautību izglītības politiku, kā arī uzturēt aktīvāku sadarbību ar dažādām (reģistrētām) kultūras un nacionālajām biedrībām, sekmējot mazākumtautību pārstāvju pilsonisko līdzdalību valsts un sabiedriskajās norisēs.

IZM Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!