• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pagaidu komiteju budžeta vadlīniju izstrādei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2004., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93872

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieprasījumu atbrīvot ķīlniekus Irākā

Vēl šajā numurā

21.09.2004., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pagaidu komiteju budžeta vadlīniju izstrādei

Procedūra: EP Reglamenta 175.pants
Balsojums: 2004.gada 15.septembris

Eiropas Parlaments pieņēmis lēmumu nodibināt pagaidu komiteju, kuras uzdevums būs piedalīties 2007. – 2013.gada budžeta vadlīniju jeb tā saukto ES finanšu perspektīvu izstrādē. Saskaņā ar šīs komitejas pilnvarām, kas tika apstiprinātas 15.septembra plenārsēdē, tai būs jāizstrādā ziņojums par nākamajām finanšu perspektīvām. Turklāt ziņojumam jābūt gatavam, pirms Eiropas Padome šajā jautājumā noformulē t.s. kopējo nostāju (proti, pēc likumakta pirmā lasījuma EP). Paredzams, ka ziņojums definēs Eiropas Parlamenta politiskās prioritātes, piedāvās nākamo budžeta vadlīniju struktūru un līdzekļu sadalījumu starp dažādām ES politikas sfērām laika posmā no 2007.līdz 2013.gadam.
Domājams, ka šīs pagaidu komitejas ietvaros darbosies 50 locekļi, kas pārstāvēs dažādas parlamentārās komitejas. Savukārt tās priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieki un ziņotājs tiks ievēlēti komitejas pirmās sēdes laikā.
Atgādināsim, ka šā gada aprīlī Eiropas Parlaments Terija Vīna vadībā izstrādāja rezolūciju, kas bija veltīta nākamajām budžeta vadlīnijām un kas nosūtīja brīdinājuma signālu Padomei. Proti, nākamās finanšu perspektīvas nevarēs tikt apstiprinātas bez Eiropas Parlamenta piekrišanas attiecībā uz budžeta pozīciju sadali. Taču tagad deputātiem jānāk klajā ar daudz detalizētāku piedāvājumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!