• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Ņujorkā, un piedaloties ANO Ģenerālās asamblejas 59.sesijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2004., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.09.2004., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Ņujorkā, un piedaloties ANO Ģenerālās asamblejas 59.sesijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 21.septembrī, Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas ietvaros apmeklēja Vācijas ārlietu ministra Joškas Fišera rīkoto pieņemšanu, kuras laikā tikās ar Ģenerālās asamblejas dalībniekiem – valstu un valdību vadītājiem.
V.Vīķe-Freiberga kopā ar ārlietu ministru Arti Pabriku vakar apmeklēja Latvijas pārstāvniecību ANO Ņujorkā un tikās ar diplomātiem, pārrunājot ANO Ģenerālās asamblejas tematiku.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 21.septembrī, Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros tikās ar Kanādas premjerministru Polu Martinu, sarunā uzsverot, ka abām valstīm ir dziļākas sadarbības potenciāls. Kanādas premjerministrs sarunā sacīja, ka Latvijas prezidentes valstsvizīte Kanādā tuvākajā laikā stiprinātu uzņēmējdarbības sakarus starp abām valstīm, kas šodien ir proporcionāli mazattīstīti.
Latvijas prezidente pateicās par to atbalstu, ko Kanāda līdz šim Latvijai sniegusi gan Valsts valodas programmai, gan saistībā ar Latvijas ceļu uz NATO.
Tikšanās laikā apspriesta Eiropas Savienības un Kanādas sadarbība, tās perspektīva un Latvijas redzējums uz šo sadarbību.
V.Vīķe-Freiberga tikšanās reizē runāja arī par vīzu iegūšanas procedūras atvieglošanu, lai Latvijas pilsoņiem būtu vairāk iespēju apmeklēt Kanādu, jo tas veicinātu sadarbību uzņēmējdarbībā, zinātnē, kultūrā un sportā.

Valsts prezidenta preses dienests


Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 20.septembrī, tikās ar Kolumbijas universitātes studentiem un Austrumeiropas un Centrāleiropas pētniecības centra pētniekiem. Viņš viesojās arī starptautiskajā studentu centrā “Starptautiskā māja”, kurā viņš 90. gadu beigās pavadīja vairāk nekā gadu pēcdoktorantūras studijās kā prestižās ASV Fulbraita stipendijas ieguvējs.
Diskusijas laikā Kolumbijas universitātē pārrunāti aktuālie Latvijas ārpolitikas jautājumi. Ministrs iepazīstināja klātesošos ar Latvijas ārpolitiskajiem mērķiem un uzdevumiem pēc iestāšanās ES un NATO. Viņš pauda pārliecību, ka Latvijai jāizmanto visas iespējas, ko tai dod dalība šajās organizācijās, vienlaikus norādot, ka Latvijai ir jānostiprina sava stratēģiskā loma starptautiskajā politikā. Artis Pabriks sarunā ar studentiem uzsvēra, ka Latvija var dot būtisku ieguldījumu ES kaimiņvalstu – Baltkrievijas, Ukrainas, Gruzijas un Moldovas –demokrātiskās attīstības veicināšanā.
Studenti interesējās arī par Latvijas un Krievijas attiecību dinamiku, kā arī dažādiem iekšpolitiskajiem jautājumiem.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien ASV vizītes ietvaros tikās arī ar ASV Ebreju komitejas pārstāvjiem.
Sarunas laikā Ebreju kopienas pārstāvji augstu novērtēja Latvijas veiksmīgo politisko un ekonomisko attīstību, kas vainagojusies ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Artis Pabriks pateicās par ebreju organizāciju ieguldījumu, veicinot Latvijas integrāciju NATO. Visi bija vienisprātis, ka Latvijai jāizmanto visas iespējas, ko tai dod pilntiesīga dalība ES un NATO. Latvijai jābūt aktīvai spēlētājai starptautiskajā politikā, savu pārliecību pauda ietekmīgās ebreju organizācijas pārstāvji.
Tikšanās laikā pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas. Ministrs informēja klātesošos par Latvijas ieguldījumu holokausta izpētē. Amatpersonas izteica bažas par starptautisku nevalstisko organizāciju atzinumiem par antisemītisma jautājumu saasināšanos dažās Eiropas valstīs. A.Pabriks pauda pārliecību, ka jāizvērtē nepieciešamība par šiem jautājumiem aktīvāk diskutēt dažādas starptautiskās organizācijās, tai skaitā Eiropas drošības un sadarbības organizācijā (EDSO).

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!