• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Trešdien, 15. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas Iesniegumu birojā saņemtie iesniegumi 2004. gada augustā

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Trešdien, 15. septembrī

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns:
– tikās ar Rumānijas Eiropas integrācijas ministru Aleksandru Farku.

Eiropas lietu komisija, Publisko izdevumu un revīzijas komisija un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija kopīgā sēdē:
– uzklausīja valsts kontroliera R.Černaja un Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieka A.Ūbeļa informāciju par situāciju Eiropas Savienības struktūrfondu apguvē.

Ārlietu komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Par 1992.gada 17.marta Konvencijas par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu Protokolu par ūdeni un veselību”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Par Grozījumu Vašingtonas konvencijā par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Luksemburgas Lielhercogistes valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Līgumu starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Islandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju par Ziemeļu Investīciju banku”.

Baltijas lietu apakškomisija:
– uzklausīja ziņojumu par Baltijas asamblejas Vides aizsardzības un enerģētikas komitejas sēdi, kas notika šā gada 9.–11.septembrī;
– sprieda par gatavošanos Baltijas asamblejas 23.sesijai un 10.Baltijas padomei.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām””.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Personu speciālās aizsardzības likums”;
– iepazinās ar EQUAL projektu “Atvērtu darba tirgu sievietēm”.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:
– strādāja ar likumprojekta “Par zinātnisko darbību” sagatavošanu 2.lasījumam.

Juridiskā komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par ierobežojumiem personām ar dubulto pilsonību ieņemt augstākos valsts amatus”.

Sociālo un darba lietu komisija:
– uzklausīja Labklājības ministrijas un Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvju ziņojumu par iesniegtajiem projektiem un jau esošo resursu izmantošanas iespējām, problēmām un to risināšanas iespējām, kā arī par sabiedrības informēšanu saistībā ar paveikto darbu atsevišķās programmās Eiropas Savienības Sociālā fonda līdzekļu apgūšanā.

Veselības aizsardzības apakškomisija:
– uzklausīja veselības ministra L.Muciņa, Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktora J.Bunduļa un Zāļu cenu aģentūras direktores D.Behmanes informāciju par situāciju kompensējamo zāļu reģistrācijā un pozitīvi novērtēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sākto pārbaudi saistībā ar kompensējamo medikamentu saraksta veidošanu.

Iedzīvotāju demogrāfiskās attīstības apakškomisija:
– uzklausīja Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta pārstāvju, Latvijas Ginekologu asociācijas prezidentes D.Matules un speciālistu informāciju par kārtību, kādā nodrošināma dzemdībpalīdzība plānotās ārpusstacionāra dzemdībās.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem””;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi Valsts statistikas likumā”;
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par autoceļiem””;
– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Sēklu aprites likumā”;
– strādāja ar likumprojekta “Elektronisko sakaru likums” sagatavošanu 2.lasījumam;
– uzklausīja Ekonomikas ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta Akcizēto preču pārvaldes, kā arī Degvielas tirgotāju un ražotāju savienības pārstāvju informāciju par situāciju naftas produktu rezerves izveidošanas un uzglabāšanas kārtībā.

Lauksaimniecības un mežsaimniecības apakškomisija un Vides apakškomisija kopīgā sēdē:
– uzklausīja Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības pārvaldes, Vides ministrijas, Zvejnieku federācijas un Makšķernieku asociācijas pārstāvju informāciju par Valsts prezidentes otrreizējai caurlūkošanai atgriezto likumu “Grozījumi Zvejniecības likumā” un nolēma izveidot darba grupu, kas pilnveidos likuma redakciju.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījums likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas lietošanas ierobežošanu””;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā””.

Nevalstisko organizāciju darbību reglamentējošo likumu izstrādes apakškomisija:
– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā”.

Pilsonības likuma izpildes komisija:
– slēgtajā sēdē sprieda par uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Pieprasījumu komisija:
– uzklausīja Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža A.Jaunsleiņa, izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktora vietnieka A.Skrastiņa un Drabešu internātskolas direktores D.Dombrovskas informāciju par vispārizglītojošo internātskolu uzturēšanas finansēšanas kārtību, sākot ar 2004.gada 1.septembri.

Publisko izdevumu un revīzijas komisija:
– nolēma nosūtīt vēstuli Ekonomikas ministrijai par nepieciešamajiem grozījumiem reklāmu regulējošajos normatīvajos aktos;
– sprieda par situāciju sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā un nolēma diskusiju turpināt, piedaloties Konkurences padomes pārstāvjiem.

Deputātu ētikas kodeksa izstrādes apakškomisija:
– skatīja Deputātu ētikas kodeksa projektu.

Jautājums un atbilde:
– Saeima saņēma izglītības un zinātnes ministra J.Radzeviča atbildi uz deputātu jautājumu par vispārējās vidējās izglītības sertifikātu izsniegšanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!