• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Ņujorkā, un piedaloties ANO Ģenerālās asamblejas 59.sesijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93977

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot uzvarētājus paraolimpiskajās spēlēs Atēnās

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Ņujorkā, un piedaloties ANO Ģenerālās asamblejas 59.sesijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 22.septembrī, Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros ASV prezidenta rīkotajā pieņemšanā apspriedās par asamblejas tematiem, drošības situāciju pasaulē un valstu divpusējām attiecībām ar ASV prezidentu Džordžu Bušu, valsts sekretāru Kolinu Pauelu, prezidenta padomnieci nacionālās drošības jautājumos Kondolīzu Raisu, Dienvidāfrikas Republikas, Šveices, Rumānijas, Igaunijas un Lietuvas prezidentiem, Marokas karali, ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu.

Sarunā ar Francijas ārlietu ministru Mišelu Barnjē prezidente pārrunāja Latvijas un Francijas attiecību kontekstu jaunās Eiropas ietvaros. M.Barnjē pauda prieku, ka Latvija var pilntiesīgi piedalīties jaunās Eiropas lēmumu pieņemšanā, kā arī atzīmēja, ka ar interesi gaida savu vizīti Latvijā, lai turpinātu labās sadarbības bagātās Latvijas un Francijas attiecības.
Sarunā ar Kofi Annanu prezidente pauda atzinību par ANO ģenerālsekretāra līdzsvaroto runu Ģenerālās asamblejas atklāšanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 21.septembrī, piedalījās ANO Ģenerālajā asamblejā notiekošajā Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksmē. Ministrs piedalījās arī ANO Ģenerālās asamblejas vispārējās debatēs, kur ar uzrunu uzstājās ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans un ASV prezidents Džordžs Bušs.
Ārlietu ministram bija arī vairākas divpusējās tikšanās, kurās pārrunāti aktuālie sadarbības jautājumi ar Gruziju, Kazahstānu un Bosniju un Hercegovinu.
Tiekoties ar Gruzijas ārlietu ministri Salomi Zurabišvili, Artis Pabriks iepazīstināja Gruzijas valdības pārstāvi ar Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Viņš uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta aktīvi sadarboties ar ES kaimiņvalstīm, tai skaitā arī ar Gruziju, īstenojot ES Kaimiņu politiku. Gruzijas ārlietu ministre sarunā atzina, ka Gruzijai būtu noderīga Latvijas pieredze demokrātisko reformu ieviešanā. Ministri apsprieda arī aktīvāku Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) un ES iesaisti Gruzijas un Krievijas dialoga veicināšanai reģionālās stabilitātes nodrošināšanai.
Abi ministri vienojās, ka šos un citus divpusējās sadarbības jautājumus varēs pārrunāt Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili vizītes laikā, kas plānota oktobrī Latvijā.
Tiekoties ar Kazahstānas ārlietu ministru Kasimžomartu Tokajevu, A.Pabriks informēja par gaidāmo valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīti Kazahstānā. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka valstu attiecības stiprinās arī šogad plānotās Latvijas vēstniecības atvēršana Kazahstānas galvaspilsētā Astanā. Ministri pārrunāja arī Kazahstānas politisko un ekonomisko attīstību.
Artis Pabriks tikās arī ar Bosnijas un Hercegovinas ārlietu ministru Mladenu Ivaniču. Viņš informēja ministru par valsts politiskajiem un ekonomiskajiem sasniegumiem. M.Ivaničs aicināja Latviju atbalstīt Bosnijas un Hercegovinas dalību NATO programmā “Partnerattiecības mieram”, kā arī atbalstīt sarunu sākšanu nākamajā gadā par pievienošanos ES Stabilizācijas un asociācijas līgumam.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!