• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nepālas NVO federācijas prezidenta vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par VFR Mēklenburgas-Priekšpomerānijas federālās zemes landtāga delegācijas vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nepālas NVO federācijas prezidenta vizīti Saeimā

Trešdien, 22.septembrī, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Jevgenija Stalidzāne un deputāti Silva Bendrāte, Liene Liepiņa un Māris Kučinskis tikās ar Nepālas nevalstisko organizāciju federācijas prezidentu, organizācijas “Dienvidu alianses nabadzības izskaušanai” vadītāju profesoru Arjunu Karki.
Sarunā galvenā uzmanība pievērsta pasaules globalizācijas procesu izraisīto seku ietekmei uz iedzīvotāju dzīves apstākļiem.
Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja sveica profesoru Latvijas parlamentā un īsumā iepazīstināja ar situāciju mūsu valstī. Viņa atzina, ka nabadzības novēršanas un izskaušanas stratēģijas jautājumi ir ļoti svarīgi visā pasaulē, tostarp Latvijā, kur nabadzības un sociālās atstumtības problēmu risināšanai izstrādāts valdības rīcības plāns. J.Stalidzāne arī norādīja, ka Latvijas ekonomiskajā situācijā lielāka uzmanība būtu jāpievērš plaisas likvidēšanai starp ekonomiski attīstītajām pilsētām un pārējiem valsts reģioniem.
Savukārt Nepālas nevalstisko organizāciju federācijas prezidents A.Karki informēja deputātus, ka viņa vizīte Latvijā notiek Eiropas Savienības finansēta projekta ietvaros un tās mērķis ir tikties ar valdības, parlamenta un sabiedrības pārstāvjiem, lai pievērstu starptautiskās sabiedrības uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar globalizācijas procesu izraisīto seku ietekmi uz pasaules iedzīvotāju dzīves apstākļiem. Profesors īsumā arī pastāstīja par sagatavoto pētījumu “Nabadzība Dienvidāzijā 2003”, kurā sniegta detalizēta informācija par Dienvidāzijas iedzīvotāju dzīves apstākļiem, vēršot visas sabiedrības uzmanību uz nabadzības problēmām pasaulē, kā arī skaidrota iedzīvotāju līdzatbildība un saikne ar globalizācijas procesu izraisītajām sekām. Pētījumā akcentēts, ka jāizvērtē nabadzības cēloņi, nevis tikai jācīnās ar tās sekām. A.Karki arī uzsvēra, ka vardarbība, dažādi konflikti, cilvēktiesību un dzimuma pārkāpumi, kā arī nabadzība ir drauds visai starptautiskajai sabiedrībai kopumā un šīs problēmas ietekmē politiku un veicina sociālo atstumtību. Tāpēc nepieciešama gan Eiropas Savienības, gan arī citu pasaules valstu aktīva rīcība.
Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka šīs problēmas pasaulē un arī Latvijā īstermiņā un ilgtermiņā sekmīgi var risināt tikai aktīva līdzdarbība un līdzatbildība, kam nepieciešamas zināšanas, resursi un patiesa vēlme mazināt nabadzību, sociālo, ekonomisko un tiesisko atšķirību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!