• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra dalību ES Konkurētspējas padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93983

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas Ārlietu ministrijas preses paziņojumu

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra dalību ES Konkurētspējas padomē

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns piektdien, 24.septembrī, piedalīsies ES Konkurētspējas ministru padomes sēdē Briselē.
Padome kā vienu no būtiskākiem izskatīs jautājumu par rūpniecības politiku un strukturālām izmaiņām, norādot uz nepieciešamību novirzīt resursus tādu ekonomisko aktivitāšu veicināšanai, kas nodrošina produktivitātes un pievienotās vērtības pieaugumu, jaunu darbavietu radīšanu, zināšanās un inovācijās balstītu aktivitāšu veicināšanu. Šajā jautājumā Latvija izteiks atbalstu padomes viedoklim. Latvija īpaši atbalstīs padomes izteikto aicinājumu, ka nepieciešama izšķiroša rīcība, lai radītu labvēlīgus priekšnosacījumus rūpniecības attīstībai un veicinātu strukturālās izmaiņas, it īpaši jaunajās dalībvalstīs, kas veicinātu konkurētspēju, inovācijas un investīcijas izpētē.
Sēdes laikā tiks skatīti un analizēti dalībvalstu iesniegtie priekšlikumi likumdošanas vienkāršošanai. Šajā jautājumā J.Lujāns pārstāvēs viedokli, ka šeit Latvijai būtisks aspekts ir tas, cik lielā mērā konkrētais izteiktais priekšlikums atvieglo reglamentējošo un administratīvo slogu uzņēmumiem, tādā veidā stimulējot to konkurētspēju.
Padome izskatīs arī Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas projektu par mašīnu drošību un 95/16/EC direktīvas papildināšanu, kuras mērķis ir aktualizēt mašīnu tehniskās prasības atbilstoši tehnoloģiju attīstībai, vienlaikus paplašinot direktīvas jomu, lai tā aptvertu ar pārvietojamiem kārtridžiem darbināmās ierīces un būvlaukumos lietojamās pacelšanas ierīces. Projekts paredz vienkāršotas apstiprināšanas un testēšanas procedūras, ievērojot jaunās pieejas likumdošanas uzbūves metodes un principus. Latvija kopumā atbalstīs sagatavoto direktīvas projektu pašreizējā redakcijā.
Padome izskatīs Eiropas Parlamenta un Padomes regulas projektu par tirdzniecības veicināšanas akcijām iekšējā tirgū, kas nosaka harmonizētas prasības attiecībā uz tirdzniecības veicināšanas akcijām, novēršot atšķirīgo nacionālo regulējumu radītās barjeras. Šajā jautājumā vēl plānotas dalībvalstu diskusijas pirms tā izskatīšanas Ministru padomē.
Padomes sēdē notiks viedokļu apmaiņa par Eiropas Komisijas rekomendāciju par Iekšējo tirgu regulējošo direktīvu pārņemšanu nacionālajā likumdošanā (t.i., par dokumentu “Internal market Scoreboard No13”).
Padomes laikā izskatīs arī trīs Izglītības un zinātnes ministrijas kompetencē esošos jautājumus – ITER (starptautisks pētniecības projekts kodolsintēzes jomā), Eiropas pētniecības un tehnoloģiju attīstības politika un nanotehnoloģijas – projekta galvenais mērķis ir atbalstīt nepieciešamību sagatavot Eiropas stratēģiju nanotehnoloģiju jomā, jo Eiropas Komisija savā ziņojumā ir norādījusi nanotehnoloģiju potenciālu Eiropas konkurētspējas veicināšanas kontekstā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!