• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par tiesu varu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par statistikas datu nozīmi uzņēmējdarbības plānošanā

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par tiesu varu”

Vakar, 22.septembrī, Rīgā tikās tieslietu ministres Vinetas Muižnieces vadītās Tiesu iekārtas likumprojekta darba grupas locekļi, lai pārrunātu paveikto darbu, izstrādājot grozījumus likumā “Par tiesu varu”. Kā uzskata ministre, ir paveikts nopietns darbs un jau redzami pirmie augļi.
Ar likumprojektā ietvertajām normām plānots uzlabot tiesu darba kvalitāti un veicināt paaudžu maiņu tiesnešu vidū, kā arī precizēt funkciju sadali starp Tieslietu ministriju un Tiesu administrāciju. Izstrādātajos grozījumos precizēta norma par tiesneša amata kandidāta stažēšanās laiku, lai pilnvērtīgāk sagatavotu kandidātus tiesnešu darbam.
Projektā ietverts uzdevums izstrādāt likumprojektu, kas regulē tiesnešu izdienas pensiju piešķiršanas kārtību, lai veicinātu paaudžu maiņu, kas, pēc ministres domām, ir ļoti būtiski tiesu darba kvalitātes nodrošināšanai. Par šāda pensiju likuma nepieciešamību ir pārliecināti visi darba grupas locekļi.
Ministre uzdevusi Tieslietu ministrijas speciālistiem izstrādāt likumprojektu, lai to varētu izskatīt kārtējā darba grupas sēdē 13.oktobrī.
Paralēli darbam pie grozījumu izstrādes likumā “Par tiesu varu” darba grupā norisinās diskusijas par tiesu iekārtas konceptuālo attīstību. Kā uzskata ministre V.Muižniece, viens no galvenajiem iepriekšējā likuma mīnusiem bija vienota redzējuma un vienotas koncepcijas trūkums, tāpēc ministre uzsver diskusijas nozīmību un ir pārliecināta, ka tā vainagosies ar mūsdienu prasībām atbilstoša, progresīva Tiesu iekārtas likuma izstrādi.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!