• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par statistikas datu nozīmi uzņēmējdarbības plānošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 16.septembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par statistikas datu nozīmi uzņēmējdarbības plānošanā

“Latvijas kā ES dalībvalsts statuss ievieš korekcijas arī statistikas jomā. Tas nozīmē, ka galvenajam datu apstrādātājam valstī – Centrālajai statistikas pārvaldei (CSP) – Latvijas sabiedrībai kopumā, tajā skaitā interešu, nozaru struktūrām, jānodrošina tāda datu apstrādes sistēma, intensitāte, pieejamība un saprotamība, kādu pieprasa tirgus ekonomika un privātā uzņēmēja stratēģiskā plānošana. Šādā kontekstā reģionos viens no sabalansētas tautsaimniecības attīstības priekšnoteikumiem ir ekonomisko rādītāju, datu operatīva pieejamība ikvienam uzņēmējam. Statistikas dati konkurētspējīgas uzņēmējdarbības plānošanā kļūs aizvien aktuālāki un valstij biznesa videi jānodrošina iespēja datu ieguvei” – tā pēc CSP apmeklējuma atzina ekonomikas ministrs Juris Lujāns.
Vizītes laikā ministrs iepazinās ar CSP Informācijas centra darbu un diskusijā ar CSP priekšnieci Aiju Žīguri pārrunāja CSP stratēģiju, darbības virzienus un pārvaldes sadarbību ar uzņēmējiem.
Ministrs atzinīgi novērtēja CSP līdzšinējo darbu, integrāciju ES datu apstrādes sistēmā un centienus statistiku operatīvi novadīt līdz interesentiem, izmantojot CSP izstrādāto datu novadīšanas tīklu Latvijas teritorijā. Šobrīd 20 Latvijas pašvaldību centros un septiņās Latvijas pilsētās ir CSP informācijas centri. Šā gada beigās un nākamā gada sākumā CSP plāno atvērt vēl sešus informatīvos centrus.
J.Lujāns sarunā ar CSP priekšnieci A.Žīguri, pārrunājot pārvaldes prioritātes, uzsvēra nepieciešamību starptautiskajām statistikas organizācijām sniegt operatīvu informāciju par Latvijas tautsaimniecības apsekojumiem, lai starptautiski par Latviju tiktu izplatīti vienoti un jaunākie dati. Tas veicinātu investoru interesi par Latviju un mazinātu šaubas par uzņēmējdarbības vides atbilstību ES kritērijiem.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!