• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par fiskālo pārpalikumu valsts konsolidētajā budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par tiesu varu"

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par fiskālo pārpalikumu valsts konsolidētajā budžetā

Šā gada astoņus mēnešus valsts konsolidētais kopbudžets ir beidzis ar 69,6 miljonu latu fiskālo pārpalikumu, un pārpalikums ir gan valsts budžetā, gan pašvaldību budžetos, liecina Valsts kases oficiālais pārskats par valsts budžeta izpildi janvārī–augustā. Kā zināms, valsts kopbudžeta fiskālais pārpalikums jūlija beigās bija 46,7 miljoni latu.
Kopbudžeta ieņēmumi (valsts pamatbudžets + valsts speciālais budžets + pašvaldību budžeti) janvārī–augustā bijuši 1,58 miljardi latu, kas ir par 223 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada pirmajos astoņos mēnešos. Kopbudžeta izdevumi bijuši 1,52 miljardi latu.
Augustā konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bijuši 215,9 miljoni latu, kas ir par 44,7 miljoniem latu vairāk nekā pērn. Izdevumi augustā bijuši 198,6 miljoni latu, tādējādi augustā kopbudžetā veidojies fiskālais pārpalikums 22,9 miljonu latu apjomā.
Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš ir gandarīts par labajiem budžeta izpildes rādītājiem un ir apmierināts ar Valsts ieņēmumu dienesta paveikto nodokļu iekasēšanā.
“Man ir prieks par to, ka Latvijas tautsaimniecība salīdzinoši viegli pārdzīvoja tās administratīvā rakstura izmaiņas, ar kurām nodokļu maksātāji saskārās pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, un šādi rezultāti ļauj cerīgāk paraudzīties uz budžeta izpildi gada beigās,” atzīst finanšu ministrs.
Valsts budžeta ieņēmumi pirmajos astoņos mēnešos bijuši 1,29 miljardi latu, kas ir par 175 miljoniem latu vairāk nekā pērn, izdevumi šogad bijuši 1,25 miljardi latu, fiskālais pārpalikums – 48,2 miljoni latu.
Pašvaldību budžeta pirmo astoņu mēnešu ieņēmumi bijuši 427,9 miljoni latu, kas ir par 52,4 miljoniem latu vairāk nekā pērn, izdevumi bijuši 407,9 miljoni latu, fiskālais pārpalikums – 20,7 miljoni latu.
Valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā janvārī–augustā izveidojies fiskālais pārpalikums 38,65 miljonu latu vērtībā. Sociālā budžeta ieņēmumi bijuši 425,1 miljons latu, kas ir par 48,7 miljoniem latu vairāk nekā 2003.gada pirmajos astoņos mēnešos. Sociālā budžeta izdevumi janvārī–augustā bijuši 386,5 miljoni latu.
Augustā sociālā budžeta ieņēmumi bijuši 54,4 miljoni latu, izdevumi – 57 miljoni latu, fiskālais deficīts – 2,6 miljoni latu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!