• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu valstis atrodas ES pretējās malās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts svētkus atzīmē Čīles Republika

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu valstis atrodas ES pretējās malās

Marks Mičeli-Farrudžija, Maltas Republikas vēstnieks, – “Latvijas Vēstnesim”

VEST.PNG (113481 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

– Vēstnieka kungs, saka gan, ka Malta un Latvija abas ir mazas valstis, taču Malta iedzīvotāju skaita ziņā ir septiņas reizes mazāka par Latviju, bet teritorija – divsimt reižu mazāka. Taču jūsu valstij ir spoži ekonomikas rādītāji un augsts dzīves standarts, par ko pats varēju pārliecināties Latvijas Valsts prezidentes valstsvizītes laikā Maltā. Ko jūsu unikālajai valstij nozīmē nule nosvinētā Neatkarības diena?
– Patiesībā Neatkarības diena nozīmē mūsu valsts sākumu. Tā bija diena, kad Malta ieņēma savu likumīgo vietu pasaules suverēno valstu kopienā. Taču par ļoti svarīgu es uzskatu arī šā gada 1.maiju – dienu, kad Malta pievienojās ES. Tas bija apliecinājums, ka mūsu valsts ir pietiekami nobriedusi, lai savu suverenitāti un uzplaukumu dalītu un tālāk nostiprinātu kopā ar citām ES valstīm.
– Kā jūs raksturotu mūsu valstu divpusējās attiecības?
– Ja runājam par ekonomiskajām attiecībām starp Maltu un Latviju, tad tās joprojām ir tikai sākuma stadijā. Taču mūsu valstis jau demonstrē spēcīgu ekonomisko, kultūras un politisko sakaru attīstības potenciālu. Ļoti būtisku impulsu mūsu divpusējo attiecību attīstībai deva Viņas ekselences Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Maltā šā gada februārī. Valstsvizīte Maltā bija īpaši nozīmīga brīdī, kad abas valstis veica pēdējos priekšdarbus, lai iestātos Eiropas Savienībā. Tobrīd mūsu divpusējām konsultācijām bija īpaša nozīme. Kā jau teicu jūsu laikrakstam Latvijas prezidentes valstsvizītes laikā, Malta var daudz mācīties no Latvijas pieredzes Baltijas valstu un Ziemeļvalstu savstarpējo attiecību izveidē.

Jānis Ūdris, “LV”

janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!