• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts svētkus atzīmē Maltas Republika. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielākā būvniecības nelaime - dempings

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts svētkus atzīmē Maltas Republika

Malta ar 368 tūkstošiem iedzīvotāju un 316 kvadrātkilometriem teritorijas ir viena no mazākajām pasaules valstīm, tā atrodas uz tāda paša nosaukuma salas Vidusjūrā. Kopš šā gada 1.maija Malta, tāpat kā Latvija, ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts.
Latvijas neatkarību Malta atzina jau 1991.gada 26.augustā. Diplomātiskās attiecības starp abām valstīm tika nodibinātas 1992.gada 1.janvārī. 1999.gada septembrī notika Maltas toreizējā prezidenta Ugo Bonniči vizīte Latvijā, bet tā paša gada oktobrī Latviju darba vizītē apmeklēja Maltas ārlietu ministrs Džo Borgs. Savukārt 2000.gada oktobrī notika Latvijas ārlietu ministra Induļa Bērziņa oficiālā vizīte Maltā. Šogad no 16. līdz 18.februārim notika Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Maltā.

Latvijas tirdzniecības bilance ar Maltu ir pozitīva, taču mūsu preču eksports uz Maltu pērn veidoja tikai 0,01 procentu no Latvijas eksporta kopapjoma (74.vieta starp Latvijas ārējās tirdzniecības partnerēm). Latvija uz Maltu eksportē mašīnas un mehānismus, elektriskās iekārtas, tekstilmateriālus un tekstilizstrādājumus, ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru produkciju, koksni un tās izstrādājumus, optiskās ierīces un aparātus, kā arī papīru. Nozīmīgākie līgumi, kas līdz šim noslēgti starp Latviju un Maltu, ir Līgums par nodokļu dubultas aplikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, Nolīgums par sadarbību tūrisma jomā un Līgums par savstarpēju atteikšanos no vīzām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!