• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2004., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94136

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad Latvijas liktenis bija politisko lielvaru krustcelēs

Vēl šajā numurā

24.09.2004., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “Politikā, tāpat kā ekonomikā, dabiska tendence ir kaut vai uz īsu laiku izvairīties no konkurences. Tāpēc neapklust sūdzības un draudi jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kuras nodokļu politikā iet jaunievedumu ceļu. Daudzi Rietumeiropas politiķi grib jaunpienācējus stingri saņemt grožos. Ja jaunās dalībvalstis nepacelšot savas nodokļu likmes, Eiropas Savienība samazināšot tām līdzekļus no struktūrfonda. Ja jau tās brīvprātīgi atsakoties no nodokļu ieņēmumiem, tad nevajagot to darīt uz pārējo rēķina. Taču te nav nekādas loģikas. Struktūrfonda līdzekļu piešķiršanas pamatā ir nevis nodokļu likmes, bet iekšzemes kopprodukts. Ar gudru nodokļu politiku var panākt ekonomikas attīstību, un tas nozīmē, ka vajadzēs mazāk līdzekļu no struktūrfonda.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: Ievērojamais politologs Zbigņevs Bžeziņskis salīdzina Putina Krieviju ar Musolīni valdīšanas laiku Itālijā. Buša administrācijai ir jāatjēdzas un jāsaprot, ka tas, kas notiek Krievijā, tieši ietekmē visu, kas notiek bijušās PSRS teritorijā. Šodien daudzas bijušās PSRS valstis baidās, ka, aizbildinoties ar cīņu pret terorismu, ASV ignorēs arvien plašākās Putina manipulācijas, piemēram, vēlēšanu laikā Ukrainā, vai atbalstot separātismu Gruzijā.

Krievijas “Izvestia.ru”: Ziemeļosetijas parlamenta priekšsēdētājs Taimurazs Mamsurovs komentē valstī gaidāmās izmaiņas. Viņš saka, ka prezidenta pienākums ir izveidot tādu izpildvaras sistēmu, kas vislabāk atbilstu reālai situācijai. Cilvēkiem esot jānodrošina pats galvenais – iespēja mierīgi dzīvot un strādāt. Maldoties tie, kuri domājot, ka lielāka demokrātija nozīmē tikai to, ka tauta ar un bez iemesla tiecas doties pie vēlēšanu urnām. Taču tauta no varas jau sen gaidot enerģisku rīcību.

ASV “The Christian Science Monitor”: “Lielākā daļa ekspertu uzskata, ka pilnīgā varas pāreja jaunās paaudzes rokās Ķīnā neko daudz nemainīs tās ārpolitikā, tomēr citi domā, ka Ķīna tieksies nostiprināt savu pasaules lielvaras statusu. “

Angļu “The Financial Times”: “ASV otrdien Pasaules tirdzniecības organizācijai izteica virkni sūdzību par Eiropas Savienību, kuras vienveidības trūkums muitas likumos un pastāvošā procedūra starp 25 ES dalībvalstīm ir šķērslis ASV eksportam.”

Franču “Le Monde”: “Amerikas iekšējās aizsardzības sekretārs intervijā atgriežas pie domstarpībām, kuras Amerikai un Eiropas Savienībai lika nonākt opozīcijā. Neraugoties uz nesaskaņām Irākas kara jautājumā, viņš uzskata, ka sadarbība starp Eiropu un Ameriku ir ļoti nepieciešama, un pašlaik tā viņu apmierina.”

Zviedru “Svenska Dagbladet”: “Amerikas nostāja ANO ir bijusi “šausmīgi negatīva”, norāda Zviedrijas premjerministrs Jērans Pēršons un vienlaikus konstatē: ASV nācies saprast, ka ANO ir nepieciešama un ka noteikti jāveic ANO struktūru reformas.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!