• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Savi ģerboņi vēl septiņiem pagastiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2004., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 24. septembrī

Vēl šajā numurā

24.09.2004., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Savi ģerboņi vēl septiņiem pagastiem

Pēdējā laikā Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga ar savu parakstu ir apstiprinājusi vēl septiņu Latvijas pagastu ģerboņus. Bet iepriekš, kā parasti, šo ģerboņu attēlus un heraldiskās terminoloģijas prasībām atbilstošus to aprakstus pēc rūpīgas izvērtēšanas bija akceptējusi arī Valsts heraldikas komisija, kurā darbojas deviņi dažādu nozaru speciālisti un kuras priekšsēdētājs ir heraldikas jautājumos kompetentais dizaingrafiķis Laimonis Šēnbergs.
Tagad mākslinieciski izteiksmīgu un saturiski piemērotu savas apkaimes oficiālu simbolu ir ieguvis arī Ķeipenes, Limbažu, Mazozolu, Medumu, Skujenes, Staburaga un Taurupes pagasts.
Līdz ar to pašlaik savs oficiāli apstiprināts ģerbonis ir visām 77 Latvijas pilsētām un 74 pagastiem (to attēli un apraksti dažādā laikā publicēti “Latvijas Vēstnesī)”.
Joprojām Valsts prezidenta pārraudzībā esošā Valsts heraldikas komisija aicina visas to pagastu un novadu pašvaldības, kam vēl nav sava mākslinieciski līdz galam izstrādāta un juridiski pamatota ģerboņa, laikus iesniegt savus sižetiskos jeb idejiskos priekšlikumus un iecienītā ģerboņa skicējumus. Pamudinājums attiecināms arī uz iespējamajiem dzimtu ģerboņiem. Erudītu un izpalīdzīgu speciālistu konsultācijas un ieteikumus sakarā ar ģerboņu, kā arī karogu un dažādu apbalvojumu veidošanu aizvien varēs saņemt, sazinoties ar Valsts heraldikas komisijas sekretāri Annu Ducmani pa tālruni 7356624.
Nenoliedzami turpmāk vēl lielāku skaidrību visos jautājumos, kas mūsu valstī saistīti ar heraldiku jeb ģerboņiem, ieviesīs topošais Heraldiskās simbolikas likums, kam vispusīgi būtu jāsakārto valsts, pašvaldību, juridisko un fizisko personu heraldisko simbolu saskaņošana, apstiprināšana un reģistrācija, kā arī jānosaka to lietošanas kārtība visās situācijās. Cerams, ka šis valstiski svarīgais likums, kas regulēs arī Valsts heraldikas komisijas darbu un nostiprinās tās statusu, tiks pieņemts Saeimā jau visai drīz. Nupat tā projekts Saeimā nodots izskatīšanai komisijās, par atbildīgo izraugoties Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju.

Anna Ducmane,

Valsts heraldikas komisijas sekretāre

 

KEIPENE.PNG (41985 bytes) MAZOZOLI.PNG (47230 bytes) MEDUMI.PNG (51714 bytes)
Ķeipenes pagasts.
Zaļā laukā sudraba pūces sakta.
Mazozolu pagasts.
Šķelts no kreisās ar zeltu un zaļu; 1. – zaļš ozols, 2. – trīs sudraba ozola zīles ar zelta cepurīti (1:2).
Medumu pagasts.
Zaļā laukā sudraba ozols ar divdesmit četrām lapām uz zelta četrkaļņa.
SKUJENE.PNG (48170 bytes) STABURAGS.PNG (34029 bytes) TAURUPE.PNG (36374 bytes)
Skujenes pagasts.
Sarkanā laukā zelta egles skuja.
Staburaga pagasts.
Skaldīts: 1. – šķelts no kreisās ar melnu un zeltu, 2. – zilā laukā trīs sudraba ūdenspiles pāļa virzienā.
Taurupes pagasts.
Dalīts ar zeltu un zilu; augšā melns taurs.
LIMBAZI.PNG (48405 bytes)

Limbažu pagasts
Zilā laukā pāļa virzienā likti trīs zelta dzelteno ūdensrožu ziedi ar zaļiem kātiem un auglenīcām; vairogam zelta labais sāns.

   

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!