• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nekonstatē gaļas kontrabandu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2004., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Savi ģerboņi vēl septiņiem pagastiem

Vēl šajā numurā

24.09.2004., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nekonstatē gaļas kontrabandu

Noskaidrojot radušās aizdomas par iespējamu liela apjoma liellopu gaļas kontrabandu Latvijā, vakar Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvji nāca klajā ar paziņojumu, ka šāda informācija nav apstiprinājusies.

POLIC.PNG (97238 bytes)
Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) priekšnieks Jānis Vonda un GKrPP Ekonomikas policijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis vakar sniedza ziņojumu iekšlietu ministram Ērikam Jēkabsonam par situāciju gaļas tirgū
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Aizdomas par kontrabandu, norādot uz gaļas iepirkuma cenu strauju pazemināšanos, pauda Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes pārstāvji. Tiesībsargājošās iestādes, kurām Ministru prezidents Indulis Emsis uzdeva noskaidrot aizdomu pamatotību, vakar atzina, ka kontrabandas gaļas esamība nav apstiprinājusies un satraukumam par tās ietekmi uz situāciju gaļas tirgū neesot pamata.
Veicot gaļas tirgus pārbaudes visos Latvijas reģionos, konstatēti nenozīmīgi tehnisko procedūru pārkāpumi, taču krimināla rakstura darbības nav atklātas, informē IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta pārstāve Evita Bune. Pārbaudes turpināšoties arī sadarbībā ar citām institūcijām, tajā skaitā ar citu Eiropas Savienības (ES) valstu tiesībsargājošajām struktūrām, kuras pārbaudes ietvaros varētu veikt nepieciešamo dokumentu izpēti. Savukārt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Jānis Vonda aicina visus, kuru rīcībā ir informācija par iespējamiem pārkāpumiem gaļas tirgū, ziņot par to tiesībsargājošajām institūcijām.
Sākotnēji tika pieļauts, ka liellopu gaļas tirdzniecībā, iespējams, darbojas starptautiska krāpšanas shēma, kuras ietvaros gaļa it kā tiek sūtīta uz kādām trešajām valstīm, saņemot ES eksporta kompensācijas, bet patiesībā produkcija paliek ES iekšējā tirgū. Bažas par šādu mahināciju iespējamību Latvijā radīja liellopu gaļas iepirkuma cenu kritums par 10–30 santīmiem kilogramā šā gada augustā.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!