• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar lauku labumiem ieinteresē tūristus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2004., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Braukšanas eksāmenā būs jābrauc arī ar maksimālo ātrumu

Vēl šajā numurā

24.09.2004., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar lauku labumiem ieinteresē tūristus

KATLINS.PNG (132986 bytes)
Atpūtu dabas azotē novērtē arvien vairāk cilvēki un Latvijā lauku tūrisms ar katru gadu kļūst iecienītāks
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Asociācija “Lauku ceļotājs" izdevusi tūrisma ceļvedi “Lauku labumi", kurā apkopota informācija par 163 lauku saimniecībām Latvijā un par saimniecībām, kurās tūristi var vērot amatnieku darbu un iegādāties amatniecības izstrādājumus, aplūkot dažādus tradicionālus un eksotiskus dzīvniekus, nogaršot lauku ēdienus, iegādāties svaigu un veselīgu lauku produkciju, skaidro asociācijas “Lauku ceļotājs" sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jakoviča.
Pēc viņas sniegtajām ziņām, pirmoreiz ceļvedis izdots 2003.gada vasarā. Tā kā ir liela tūristu interese par šo izdevumu, šogad ceļvedis papildināts ar 100 jaunām saimniecībām un izdots atkārtoti. Tā tapšanu līdzfinansējusi Zemkopības ministrija.
Šodien Vides ministrijā notiks ceļveža “Lauku labumi" prezentācija. Pasākumā tiks atzīmēts arī projekta "Zaļā sertifikāta kritēriju izstrāde, ieviešana un kontrole tūrisma mītnēm lauku teritorijās un mazpilsētās" nobeigums.
Projekta īstenošanas laikā “Lauku ceļotājs" ir izstrādājis un ieviesis Latvijas vides kvalitātes zīmi lauku naktsmītnēm "Zaļais sertifikāts", izdevis dažādus bukletus un kartes tūristiem, sagatavojis mācību materiālus lauku uzņēmējiem, organizējis seminārus un konferences un darījis visu, lai veicinātu ilgtspējīga tūrisma attīstību Latvijas laukos.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!