• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas Tautas Republikas un Latvijas Republikas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2004., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts robežas drošības koordinācijas padomes sēdi

Vēl šajā numurā

24.09.2004., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas Tautas Republikas un Latvijas Republikas sadarbību

23.septembrī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins un komisijas deputāti tikās ar Ķīnas Tautas Republikas Visķīnas tautas pārstāvju sapulces Ķīnas un Latvijas parlamentu sadraudzības grupas priekšsēdētāju Sinu Šidžunu un viņa vadīto delegāciju. Pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu sadarbības paplašināšanas un intensificēšanas iespējas.
Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Kiršteins sveica Ķīnas Tautas Republikas Visķīnas tautas pārstāvju sapulces Ķīnas un Latvijas parlamentu sadraudzības grupas delegāciju Saeimā.
Tautas pārstāvju sapulces pastāvīgās komisijas loceklis S.Šidžuns izteica gandarījumu par iespēju viesoties Latvijā un tikties ar mūsu valsts amatpersonām, kā arī pauda patiesu prieku par sirsnīgo uzņemšanu. Viņš iepazīstināja viesus ar delegācijas sastāvu un minēja dažus senās Ķīnas vēstures aspektus.
Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, puses bija vienisprātis, ka to paplašināšanai ir liels potenciāls. Lai gan valstis šķir liels ģeogrāfiskais attālums, Latvijas un Ķīnas kontakti ir cieši un intensīvi, it īpaši augstāko valsts amatpersonu, parlamentu komisiju un sadarbības grupu līmenī. Kā perspektīvas sadarbības nozares tika minētas medicīna, tūrisms un tirdzniecība. Sarunas dalībnieki atzina, ka turpmākajā sadarbībā vēl tiks apzinātas arī citas jomas, kurās intensificēt divpusējos kontaktus.
Tikšanās gaitā pārrunātas arī tēmas, kas skar drošības problēmu aktualitāti, tostarp cīņu pret terorismu pasaulē, Latvijas piedalīšanos miera uzturēšanas misijās, kā arī Tibetas un Taivānas jautājumus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!