• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas vēstnieka atvadu vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2004., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas Tautas Republikas un Latvijas Republikas sadarbību

Vēl šajā numurā

24.09.2004., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas vēstnieka atvadu vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 23.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Igoru Studeņņikovu, kurš bija ieradies atvadu vizītē. Tikšanās laikā pārrunāti divpusējo attiecību jautājumi, kā arī starptautiskās aktualitātes.
Novērtējot Latvijas un Krievijas sadarbības attīstību, Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre uzsvēra abu valstu parlamentāriešu sadarbības un nepastarpināta savstarpējā dialoga nozīmi. Krievijas vēstnieks atzinīgi vērtēja kontaktus, kas veidojas parlamentu komisiju un sadarbības grupu līmenī.
I.Studeņņikovs apsveica I.Ūdres izvirzīšanu Eiropas Komisijas komisāra amatam un pauda pārliecību, ka noklausīšanās procedūra Eiropas Parlamentā (EP) noritēs sekmīgi. “EP deputāti pārliecināsies un novērtēs jūsu profesionalitāti un plašās zināšanas, jo ES nodokļu joma ir sarežģīta ES dalībvalstu dažādo viedokļu dēļ,” sacīja vēstnieks.
Pārrunājot ekonomiskos sakarus, puses bija vienisprātis, ka to attīstībā iezīmējusies pozitīva dinamika – to apliecina arī tirdzniecības apjoma pieaugums, eksporta un importa rādītāji; bet tranzīta un investīciju jomā situācija varētu būt labāka.
Sarunas dalībnieki arī apsprieda nesenos notikumus Beslanā. Saeimas priekšsēdētāja izteica visdziļāko līdzjūtību sakarā ar traģiskajiem notikumiem Beslanas skolā un informēja, ka savu palīdzību traģēdijā cietušajiem piedāvājusi arī mūsu valsts. Krievijas vēstnieks savukārt pastāstīja, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji, tostarp bērni, nākuši uz Krievijas vēstniecību, lai izteiktu līdzjūtību un piedāvātu savu finansiālo atbalstu. Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks uzsvēra, ka jebkuras terorisma izpausmes neatkarīgi no to mērķa ir nosodāmas un pasaulei jāpastiprina cīņa pret to.
Tikšanās noslēgumā I.Ūdre izteica cerību, ka Krievijas Valsts dome drīzumā ratificēs Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas partnerības un sadarbības protokolu, kas attiecina šo līgumu arī uz jaunajām kandidātvalstīm, kā arī novēlēja veiksmi I.Studeņņikovam viņa turpmākajā darbā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!