• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Universitātes sasniegumi pētniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2004., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielā medaļa par lielu darbu

Vēl šajā numurā

28.09.2004., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Universitātes sasniegumi pētniecībā

Latvijas Universitātes (LU) 85. gadadienai veltīto jubilejas pasākumu laikā notiks izstāde “Latvijas Universitātes sasniegumi pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas”.
Izstādi, kas ievadīs Universitātes jubilejas pasākumu sēriju, atklās šodien Ekonomikas un vadības fakultātē, un tā būs apskatāma līdz 10.oktobrim.
Kā norāda LU, kopš pirmajām pastāvēšanas dienām Universitāte centusies visplašākā mērā sekmēt pētniecības darbu, īstenojot Vilhelma Humbolta 19.gadsimta sākumā postulēto principu “Mācības un pētniecība”.
Izstādi ievada īss vēsturiskais apskats no Universitātes izveidošanas līdz mūsdienām. Izstādē ir pārstāvēts sociālais, humanitārais un dabaszinātņu bloks. Visas Universitātes fakultātes un institūti piedalās ar interesantākajiem pētījumu aprakstiem un eksponātiem.
Piemēram, LU Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs iepazīstina ar jaunām vakcīnām un gēnu terapijas līdzekļiem. Izstādes apmeklētāji varēs iepazīties arī ar LU Filoloģijas fakultātes projektiem folkloristikā, mitoloģijā u.c.
Šodien notiks arī jubilejai veltīti akadēmiskie lasījumi.

“LV” informācija

Uzziņai

Šogad LU saime ar dažādiem zinātniskiem, kultūras un izklaides pasākumiem atzīmē lielākās Baltijas augstskolas 85 gadu sekmīgu pastāvēšanu. No šodienas līdz pat 10.oktobrim notiks jubilejas kulminācijas pasākumi. Jubilejas ietvaros būs arī vēstures konference. Neatņemama pasākuma sastāvdaļa būs pasaules partneru universitāšu viesu pieņemšana pie rektora. Sestdien, 2.oktobrī, svinīgā Senāta sēde un koncerts Latvijas Nacionālajā operā, kam sekos iespaidīga pusnakts uguņošana par godu Alma mater.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!