• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā viesojas ASV zinātnieku delegācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2004., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments sāk iztaujāt Barrozu komandu

Vēl šajā numurā

28.09.2004., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā viesojas ASV zinātnieku delegācija

Lai veicinātu zinātnisko sadarbību starp ASV un Baltijas valstīm, no 26. līdz 28. septembrim Latvijā viesojas ASV zinātnieku un zinātnes administratoru delegācija. Tās sastāvā ir pārstāvji no ASV Nacionālā zinātnes fonda (National Science Foundation), Jūras flotes zinātniskās pētniecības dienesta (Office of Naval Research), ASV Ģeoloģijas dienesta (U.S. Geological Survey), Civilās pētniecības un attīstības fonda (Civilian Research and Development Foundation), Nacionālā veselības institūta (National Institute of Health).

LZA.PNG (100504 bytes)
ASV delegācijas tikšanās ar Latvijas zinātnes vadošajiem pārstāvjiem Latvijas Zinātņu akadēmijā
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vizītes mērķis ir iepazīties ar zinātnes stāvokli un prioritārajiem virzieniem Baltijas valstīs, kā arī apspriest kopīgu projektu veidošanas iespējas. Delegācijai paredzētas tikšanās Latvijas Zinātņu akadēmijā, Latvijas Universitātē (LU), Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), LZA Fizikālās enerģētikas institūtā, LU Cietvielu fizikas institūtā, Latvijas Organiskās sintēzes institūtā, LU Hidroekoloģijas institūtā, LU Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā un vairākās ministrijās.
ASV delegācijas pirmā tikšanās ar Latvijas zinātnes vadošajiem pārstāvjiem bija vakar, 27. septembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA). Tajā piedalījās arī LZA prezidents Juris Ekmanis un ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons. Latviju pārstāvēja: Andrejs Siliņš, LZA viceprezidents, Juris Jansons, LZA viceprezidents, Jānis Stradiņš, LZA Senāta priekšsēdētājs, Tālavs Jundzis, LZA viceprezidents, Jānis Kristapsons, LZA prezidenta padomnieks, Elmārs Grēns, LU Biomedicīnisko pētījumu un studiju centra direktors, Ivars Knēts, RTU rektors, Ivars Lācis, LU rektors, Jānis Vētra, RSU rektors, Andris Šternbergs, LU Cietvielu fizikas institūta direktors, Jānis Freibergs, LU Fizikas institūta direktors, Daina Šveica, LZA Starptautiskās daļas vadītāja, Zaiga Kipere, laikraksta “Zinātnes Vēstnesis” redaktore.
J. Ekmanis īsumā iepazīstināja viesus ar zinātnes situāciju un aktualitātēm Latvijā. Uz to Braiens Karlsons, atsaukdamies uz jau esošo sadarbības pieredzi, uzsvēra, ka šī sadarbība ir jāintensificē. Viesu vidū vairāk pārstāvēti inženieri, dabaszinātnieki, mediķi. Ar mūsu mediķiem šī starptautiskā sadarbība jau sākusies, un perspektīvi, ka viesi atzina kopējo ieinteresētību AIDS profilaksē, hepatīta un tuberkulozes apkarošanā. Jūras flotes zinātniskās pētniecības dienesta pārstāvji ir ieinteresēti ilgtermiņa projektos – no 7–8 līdz pat 20 gadus ilgam sadarbības laikam.
Turpinās vizītes un semināri zinātniskās pētniecības institūtos un augstskolās.

Ilga Tālberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!