• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas vēstnieka atvadu vizīti pie Ministru prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2004., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 16.septembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

28.09.2004., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas vēstnieka atvadu vizīti pie Ministru prezidenta

Vakar, 27.septembrī, pie Ministru prezidenta Induļa Emša atvadu vizītē bija ieradies līdzšinējais Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijas Republikā Igors Studeņņikovs. Tikšanās dalībnieki pārrunāja Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības un pauda vienprātību, ka tās jāstiprina.
Vēstnieks atzina, ka brauc projām no Latvijas ar stingru pārliecību, ka abu valstu divpusējām attiecībām ir potenciāls attīstīties. I.Studeņņikovs uzsvēra, ka Latvijas un Krievijas savstarpējam dialogam ir pozitīvas iestrādes, kuras drīzumā būs iespēja pilnveidot nākamajam Krievijas Federācijas vēstniekam Latvijā Viktoram Kaļužnijam.
I.Emsis uzsvēra, ka Latvijas un Krievijas starpā izveidojusies veiksmīga sadarbība uzņēmējdarbībā, nostiprinājusies pierobežas reģionu sadarbība. I.Emsis piebilda, ka lielāks uzsvars būtu jāliek arī uz sadarbību, piemēram, ekoloģijā un sociālajā sfērā. I.Studeņņikovs piebilda, ka abām valstīm ir stabilas tirdzniecības attiecības. Paralēli tam Latvijā pieaug Krievijas investīcijas, attīstās tūrisms un stiprinās abu valstu cilvēku kontakti. Vēstnieks uzsvēra Krievijā esošo interesi par Latvijā ražotām precēm un produktiem.
Tikšanās dalībnieki pārrunāja izglītības reformas gaitu, un puses bija vienisprātis, ka Latvijā dzīvojošiem cittautiešiem ir svarīgi zināt latviešu valodu. Ministru prezidents uzsvēra, ka izglītības reformas kontekstā viena no svarīgākajām lietām ir skolēns un viņa konkurētspēja nākotnē. I.Emsis atzīmēja izglītības kvalitātes nozīmi un piebilda, ka viņa vadītā valdība salīdzinoši īsā laikā veikusi nozīmīgu darbu nacionālo minoritāšu izglītības uzlabošanā. Piemēram, palielinātas pedagogu algas, no valsts budžeta piešķirti līdzekļi, lai krieviski runājošiem skolēniem būtu papildu iespējas apgūt latviešu valodu. Viesis pateicās I.Emsim par ieinteresētību abu valstu dialoga veicināšanā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!