• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2004., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94256

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas okupācijas režīms un tā plāni Latvijā

Vēl šajā numurā

29.09.2004., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievijas “Parlamentskaja gazeta” rakstā Baltijas valstīm tiek pārmesta “nespēja atrisināt ar īpašuma tiesībām saistītās problēmas attiecībās ar Krieviju, kas ir PSRS sabrukuma sekas”. Nepietiekot, ka Krievija esot uzņēmusies visu PSRS parādu saistību smagumu, – [Baltijas valstis] tai vēl gribot atņemt likumīgās tiesības uz īpašumu.

Franču “Le Monde”: “Eiropas Komisija vēlas atbalstīt konkurencei atvērtu publiskās aizsardzības tirgu atvēršanu. Šim sektoram ir svarīga vieta ekonomikā, tā kā dalībvalstis katru gadu militārajā bruņojumā iegulda 30 miljardus dolāru. Komisija piedāvā ieviest lielāku konkurenci, izvēloties nacionālo piedāvājumu.”

Krievijas “Komersant”: Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko vērsis asu kritiku pret Baltijas valstu pozīciju attiecībā uz Minsku, “pievienojoties ES sankcijām pret Baltkrieviju”, nepiemirstot pārmest Latvijai “elementārāko tiesību nenodrošināšanu tūkstošiem cilvēku” un Igaunijai – “pieminekļu celšanu esesiešiem”.

Poļu “Rzeczpospolita”: “Lielbritānija, Īrija un Dānija, kuras pirmās no ES dalībvalstīm nolēma atvērt savus darba tirgus jauno dalībvalstu pilsoņiem, par to varētu tikt sodītas. Eiropas Komisijai ir aizdomas, ka tās ieviesušas darbiniekus, tai skaitā arī no Polijas, diskriminējošus noteikumus.”

Krievijas “The Moscow Times”: “Pagājušajā nedēļā prokremliski noskaņotas organizācijas veikts sabiedriskās domas pētījums atklāja, ka Krievijas iedzīvotāju vairākums neuzskata valsts varas (un lomas) ekspansiju par atbildi uz terorisma draudiem.” Autors norāda uz opozīcijas pastiprināšanos Putinam, kuras apspiešana var prasīt no prezidenta Staļina stila paņēmienus.

Parīzē izdotā “The International Herald Tribune” autors uzskata, ka kopš aukstā kara beigām ASV kā impēriskas supervaras tēls vienpolārā pasaulē ir ticis plaši akceptēts. Patiesībā tas ir mīts, kuru nepieciešams pārskatīt, ja vēlamies veidot reālistiskāku izpratni par pasaules varām globalizācijas laikmetā.

Krievijas “Gazeta.Ru” ievadraksts vēsta, ka uz vispārējā fona būtu pat dīvaini, ja parlamentārā komisija nolemtu nopietni izmeklēt Beslanas notikumus. Tās darbību mērķtiecība ir gluži loģiska, taču ne tādā nozīmē, ka nepieciešams iespējami ātrāk paveikt uzdevumu, informēt sabiedrību un izdarīt secinājumus.

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Lielākā daļa šveiciešu svētdien notikušajā referendumā noraidījuši valdības projektu par pilsonības piešķiršanas atvieglošanu šajā valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem. Skaistās deklarācijas par pilsoņu tiesībām un pienākumiem zaudēja cīņā ar bailēm no bin Ladena.”

Angļu “Financial Times”: “Reti kad ASV prezidenta vēlēšanu kampaņai pievērsta tik liela uzmanība Eiropas valstīs. Tāpat arī eiropiešiem reti bijusi tik stingra nostāja par labu konkrētam kandidātam – aptaujas cita pēc citas norāda uz atbalstu Džonam Kerijam.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!