• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas speciālistu interesi iepazīt Latvijas pieredzi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2004., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidentes

Vēl šajā numurā

29.09.2004., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas speciālistu interesi iepazīt Latvijas pieredzi

Nedēļu – no 27.septembra līdz 1.oktobrim – Latvijā uzturēsies Bulgārijas Nacionālā fonda, Eiropas Savienības (ES) līdzekļus apsaimniekojošo aģentūru un Reģionālās attīstības ministrijas vadība, lai iepazītos ar Latvijas valsts pārvaldes iestāžu pieredzi ES pirmsiestāšanās fondu administrēšanā, administrēšanas sistēmas akreditācijā un struktūrfondu apgūšanas sākšanā.
Pašreizējo ES kandidātvalstu izvēle iepazīties tieši ar Latvijas pieredzi pirmsiestāšanās fondu apguvē liecina par starptautisku atzinību līdz šim veiktajam darbam, kas rezultējies arī Eiropas Komisijas piešķirtajā iesaistīto Latvijas iestāžu akreditācijā, t.i., Eiropas Komisijas pilnvarojumā veikt patstāvīgu tās finansēto programmu ieviešanu bez Eiropas Komisijas dienestu iesaistes ieviešanas procesā.
Tādējādi var uzskatīt, ka Latvijas valsts pārvaldes iestādes un institūcijas pāriet jaunā kvalitātē: nomaina līdzšinējo – ārvalstu palīdzības saņēmēju – statusu pret palīdzības sniedzēju un konsultantu lomu.
Bulgārijas kolēģiem mācības nodrošinās un lekcijas lasīs Finanšu ministrijas Iekšējā audita departamenta, ES fondu departamenta un Nacionālās atbildīgās amatpersonas uzdevumu izpildes koordinācijas departamenta pārstāvji, kā arī Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Valsts kases un Lauku atbalsta dienesta speciālisti.
Lekcijas un diskusijas paredzētas par šādiem jautājumiem: gatavošanās process Eiropas Komisijas akreditācijas auditiem; ES līdzekļus apsaimniekojošo institūciju struktūra, darbības principi, informācijas plūsmas; ES līdzekļus apsaimniekojošo institūciju darbību reglamentējošie dokumenti, tai skaitā kvalitātes vadības rokasgrāmatas; drošas finanšu vadības principu realizēšanas risku vadības principi un mehānismi; pieredze struktūrfondu apguves sākšanā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!