• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas biedra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2004., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ženēvas bruņoto spēku Demokrātiskās kontroles centra pārstāvja vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

29.09.2004., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Otrdien, 28.septembrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Somijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Peku Vuoristu (Pekka Wuoristu), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Somijas divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis pauda prieku par Somijas vēstnieka vizīti Latvijas parlamentā un novēlēja labus panākumus jaunajā amatā. A.Ārgalis uzsvēra, ka pēc Latvijas neatkarības atgūšanas starp abām valstīm izveidojusies aktīva un visaptveroša sadarbība, kas ir labs pamats attiecību padziļināšanai arī Eiropas Savienības (ES) ietvaros. Viņš akcentēja ekonomisko kontaktu nozīmi, kā arī iezīmēja plašās sadarbības iespējas vides aizsardzībā. Atzinīgi tika novērtēti arī Latvijas un Somijas iedzīvotāju tiešie saskares punkti kultūrā, sportā un tūrismā, kas veicina labāku izpratni vienam par otru.
Arī Somijas vēstnieks P.Vuoristu uzsvēra, ka starp abām valstīm izveidojusies sekmīga sadarbība dažādās jomās, bet tagad kā ES dalībvalstīm daudzi jautājumi risināmi kopīgi. Turklāt, mazām valstīm apvienojoties, kopīgi izvirzītie mērķi ir sasniedzami vieglāk, sacīja P.Vuoristu. Viņš akcentēja, ka laikā, kad Latvija virzījās uz integrāciju ES, abu valstu ministriju līmenī jau izveidojusies aktīva sadarbība, kas ir labs pamats to padziļināšanai arī turpmāk.
Puses atzinīgi novērtēja abu valstu kontaktus parlamentu līmenī un pārrunāja to attīstības perspektīvu, kā arī sprieda par iekšpolitiskajām aktualitātēm – Latvijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, raksturīgākajām iezīmēm politisko partiju darbībā u.c. Pārrunāti arī ES jautājumi – Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti un ES konstitūcijas projekta apspriešana abās valstīs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!