• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Stanforda universitātes pārstāvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot konferences "Trimda, kultūra, nacionālā identitāte" dalībniekus Rīgas Latviešu biedrības namā 30.septembrī

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Stanforda universitātes pārstāvi

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 30.septembrī, Rīgas pilī tikās ar Stanforda universitātes Starptautisko studiju institūta direktoru, bijušo ASV prezidenta Bila Klintonu palīgu nacionālās drošības jautājumos Koitu Denisu Blekeru un Rīgas Stanforda kluba prezidentu Kristapu Zariņu, kuri sarunā izteica ielūgumu Valsts prezidentei apmeklēt Stanforda universitāti ASV, Kalifornijā.
Tikšanās laikā K.Blekers augstu novērtēja Latvijas un Baltijas valstu straujo izaugsmi pēc dzelzs aizkara krišanas un neatkarības atgūšanas, pauda prieku par aktīvajām Latvijas un Stanforda universitātes attiecībām, kā arī izteica atzinību par Latvijas studentu labo sagatavotību.
Sarunā abas puses pauda gandarījumu par auglīgo sadarbību un turpmāko kontaktu perspektīvām starp Latvijas augstākajām mācību iestādēm un Stanforda universitāti, kas ir aizsākusies jau pagājušā gadsimta 30.gados, izvēršot kontaktus starp universitāti un Latvijas akadēmiskajām, medicīnas, uzņēmējdarbības un valdības aprindām. Šī sadarbība ir vainagojusies 1995.gadā ar Rīgas Stanforda kluba dibināšanu, lai veicinātu vēl padziļinātāku sadarbību, un tā godabiedru vidū ir bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis, ASV prezidenta padomniece nacionālās drošības jautājumos Kondolīza Raisa, bijušais ASV prezidenta B.Klintona palīgs nacionālās drošības jautājumos Koits Blekers, vēstnieki Aivis Ronis, Braiens Karlsons, Ojārs Kalniņš, daudzi sabiedrības pārstāvji, to skaitā Ģirts Valdis Kristovskis, Ivars Knēts u.c.
K.D.Blekers augstu novērtēja nopietno, akadēmisko un ieinteresēto studentu auditoriju viņa lekcijā, kas vakar notika Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. “Man ir bijusi iespēja salīdzināt daudzu valstu studentus, un man tiešām jāatzīst, ka Rīgas studenti mani ļoti patīkami pārsteidza – viņu jautājumi debašu laikā bija ļoti nopietni un akadēmiski.” Viņš arī uzsvēra, ka Stanforda universitāte arvien ir priecīga uzņemt studentus no Latvijas, kas parāda labus rezultātus un daudz sasniedz savā karjerā pēc atgriešanās Latvijā: “Arī starp maniem studentiem ir bijuši latvieši, un es par viņiem varu teikt tikai to labāko.”
Pārrunāti arī jautājumi, kas saistās ar transatlantisko saišu nozīmību ASV un Eiropas attiecībās, kā arī citas starptautiskās politiskās dienaskārtības aktualitātes.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!