• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno zinātnieku vietu globalizācijas procesos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nosodījumu par H. Cukuram veltītajām pasta aploksnēm

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno zinātnieku vietu globalizācijas procesos

Šonedēļ, 29.septembrī, pirmo reizi tikās Jauno zinātnieku forums. Tas darbosies Stratēģiskās analīzes komisijas ietvaros, kas izveidota 2004.gada 2.aprīlī pēc Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas iniciatīvas, parakstot kopīgu rīkojumu ar Ministru prezidentu Induli Emsi.
Gada laikā forums izvērtēs Latvijas vietu, nozīmi, iespējas un draudus globalizācijas procesos, aplūkojot Latviju gan kā nacionālu valsti ar savām nacionālajām interesēm, gan kā starptautiskās sistēmas dalībnieku ar kopēju starptautisko dienaskārtību.
Jauno zinātnieku forums apvieno 23 personas no dažādām zinātņu nozarēm, ar jēdzienu “jauns” saprotot ne tikai cilvēka vecumu, bet arī jaunas idejas, pieejas un jaunu zinātnieku komunikācijas veidu. Diskusijas laikā foruma dalībnieki vienojās, ka Jauno zinātnieku forums var tikt attīstīts kā iespēja lauzt līdzšinējo sastingumu un mainīt ierastos priekšstatus – “sarunas un zinātniskās diskusijas nemitīgi notiek vienā vidē, bet šeit ir parādījušās “jaunas sejas”, ir iespējams starpdisciplinārs skatījums”. Foruma izaicinājums ir piedāvāt jaunus tematus, kas Latvijai ir pētnieciski svarīgi, kā arī radīt alternatīvu viedokli un idejas.
Pirmie tiks pētīti jautājumi par nacionālas valsts vietu un nozīmi globalizācijas procesos un globalizāciju ekonomikā, turpmāk pievēršoties arī tiesību, kultūras, valodas, starptautisko organizāciju un citiem tematiem.
Nākamā Jauno zinātnieku foruma tikšanās plānota 14.novembrī starptautiskās konferences “Negotiating futures – states, societes and the world” laikā, kas notiks Rīgā no 11. līdz 14.novembrim. Forums šajā tikšanās reizē no dažādu nozaru viedokļa diskutēs par nacionālu valstu instrumentiem globalizācijas procesu ietekmēšanai, veiksmīgai darbībai tajos, savas dienaskārtības veidošanu un citiem šā jautājuma aspektiem.
Jauno zinātnieku forums tiksies reizi mēnesī. Tās sastāvs ir starpdisciplinārs, aptverot gan politikas, ekonomikas un tiesību zinātnes, gan socioloģijas, vēstures, filozofijas, komunikāciju zinātnes un valodniecību.
Forumu vada LU politikas zinātnes doktorante Gunda Ignatāne un politologs, LTV redaktors Gints Grūbe.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!