• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par trīspusējo sociāli ekonomisko partnerību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētājas tikšanos ar Kuveitas delegāciju

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par trīspusējo sociāli ekonomisko partnerību

Šodien, 1.oktobrī, Ministru prezidents Indulis Emsis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs parakstīs Trīspusējo vienošanos par sociāli ekonomisko partnerību.
Ministru prezidents Indulis Emsis uzsver: “Šī vienošanās ir nozīmīgs solis, kas stiprinās valdības dialogu ar sociālajiem partneriem – LDDK un LBAS, kas ir nacionālā līmeņa darba devēju un darbinieku pārstāves. Tas liks valdībai ieklausīties nevalstiskā sektora viedoklī un ņemt to vērā. Līdz ar to tiks veicināta vienotas atbildības uzņemšanās par pieņemtajiem lēmumiem.”
LBAS priekšsēdētājs P.Krīgers pauž gandarījumu par to, ka šīs valdības laikā pavērusies iespēja diskutēt par sociālā dialoga nozīmi un lomu ekonomiski attīstītas un sociāli atbildīgas valsts veidošanā. “Trīspusējā vienošanās ir nozīmīgs solis sociālā dialoga attīstībā mūsu valstī, jo dos iespēju darba devēju pārstāvjiem un arodbiedrībām daudz pamatīgāk iesaistīties dažādu sociāli ekonomisko jautājumu risināšanā, lēmumu projektu gatavošanā, apspriešanā un pieņemšanā,” atzīst P.Krīgers. Viņš piebilst, ka šī vienošanās palielinās arī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes lomu: “Mēs, arodbiedrības, ceram, ka šī vienošanās veicinās to, lai sociālais dialogs mūsu valstī kļūtu par ikviena strādājošā svarīga jautājuma risināšanas vai lēmumu pieņemšanas neatņemamu sastāvdaļu.”
Savukārt LDDK prezidents V.Gavrilovs uzsver: “Latvijas darba devēju konkurētspēja kā Eiropas Savienības (ES), tā globālajā ekonomikā ir atkarīga no atbildīga sociālā dialoga starp valsts pārvaldi, iedzīvotājiem un darba devējiem. Tādēļ varam būt gandarīti, ka Induļa Emša vadītā valdība paudusi gatavību arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju labklājības celšanā iesaistīt tos darba devējus, kas ilgstoši pierādījuši rūpes ne tikai par savu uzņēmumu peļņu un darbiniekiem, bet arī par ilgstošu valsts sociāli ekonomisko attīstību. Mūs nākotnē gaida rūpīgs un neatlaidīgs darbs Latvijas uzņēmējdarbības gara celšanā un konsolidēšanā šim vienotajam mērķim.”
Vienošanās mērķis ir veicināt Latvijas kā ekonomiski spēcīgas ES dalībvalsts ilgtspējīgu tautsaimniecības attīstību un labvēlīgus sociālos apstākļus. Tā arī paredz iesaistītajiem partneriem vienlīdzīgi un līdzatbildīgi piedalīties ES politikas dokumentu un tiesību aktu projektu izstrādāšanā un ieviešanā, pārstāvot Latvijas intereses ES likumdošanas un konsultatīvajās institūcijās, savstarpēji konsultēties par valsts politikas pilnveidošanu un īstenošanu nabadzības un sociālās atstumtības mazināšanā, nelegālās nodarbinātības izskaušanā un bezdarba mazināšanā, uzņēmējdarbības, godīgas konkurences un taisnīgas pārvaldes principu veicināšanā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!