• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Novatoriskas mēbeles un mūsdienīgas tehnoloģijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pensijas oktobrī palielināsies vidēji par 6,14 latiem

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Novatoriskas mēbeles un mūsdienīgas tehnoloģijas

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā atklātas divas izstādes: tradicionālā starptautiskā mēbeļu un interjera izstāde un gadatirgus “Mēbeles 2004”, kā arī izstāde un forums “Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas. Instrumenti 2004”.

Izstāde “Mēbeles 2004” tiek rīkota, lai apmierinātu gan mēbeļu ražošanas un tirdzniecības profesionāļu, gan patērētāju interesi. Ar saviem izstrādājumiem ekspozīcijā piedalās 106 dalībnieki, lielākoties Latvijas uzņēmumi. To vidū ir gan jau plaši pazīstami ražotāji, piemēram, “Latvijas finieris”, “Zunda”, “Malteks”, gan arī jauni vietējā tirgus dalībnieki. Latvijas ekonomikai attīstoties, mēbeļu rūpniecības nozīme pieaug – šajā nozarē iespējams radīt krietni augstāku pievienoto vērtību nekā kokmateriālu tirdzniecībā. Lai veicinātu uzņēmumu kvalitatīvo izaugsmi, izstāžu rīkotājsabiedrība BT1 un asociācija “Latvijas mēbeles” izstādes ietvaros organizē mūsu valstī ražoto mēbeļu dizaina konkursu. Vērtējot konkursa dalībnieku izstrādājumus, vērā tiks ņemts dizaina novatorisms, funkcionalitāte un izmantotā materiāla atbilstība formai.
Kokapstrādei un tās tehnoloģijai veltītajā izstādē piedalīsies vairāk nekā 60 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas un citām valstīm. Šīs firmas interesentu uzmanībai piedāvā mūsdienīgas, Polijā, Vācijā, Austrijā un virknē citu Eiropas valstu ražotas kokapstrādes un mēbeļu ražošanas iekārtas. Jāuzsver, ka šādi darbagaldi un aparāti Latvijā līdz šim nav demonstrēti, turklāt iekārtas iespējams aplūkot darbībā. Izstādes dalībnieki eksponē arī koksnes apdares materiālus, daudzveidīgu furnitūras klāstu un iesaiņošanas tehniku.
Pasākumu ietvaros sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru tiek arī organizēta prezentācija par ES līdzfinansēto valsts atbalsta programmu komercdarbības veicināšanai, turklāt vakar notika seminārs “Proti izmantot Eiropas Savienības naudu”.
Abas izstādes ilgs līdz 3.oktobrim.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!