• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Arī četrkājaiņiem jābūt pasei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunā vēlēšanu kārtība vairumam nav radījusi problēmu

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Arī četrkājaiņiem jābūt pasei

MINKA.PNG (94269 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

No 1.oktobra Eiropas Savienībā (ES) stājas spēkā jauna mājdzīvnieku pārvadāšanas kārtība. No šodienas, lai ceļotu, ir obligāta dzīvnieku pase, kas atvieglos ceļošanu ES, jo turpmāk īpašniekiem nebūs jāizzina, kādi noteikumi spēkā katrā valstī.
Dzīvnieku pase nepieciešama, ja kaķu un suņu īpašnieki ceļo uz citu dalībvalsti. Tā ir pierādījums, ka četrkājainais ir vakcinēts pret trakumsērgu, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. Dokumentā var būt norādīta informācija arī par citām vakcinācijām, tostarp tām, kas nav obligātas, kā arī dzīvnieka slimības vēsture. Ceļojot ar šo dokumentu, vairs nebūs iepriekš jāizzina, kādi noteikumi ir spēkā ceļojuma galamērķa ES dalībvalstī. Pase aizstās 25 valstu dokumentus.
To atzīs visā ES kā pierādījumu tam, ka dzīvnieks vakcinēts pret trakumsērgu. Šis dokuments ir vienīgā prasība, kas jāizpilda, ceļojot pa ES. Izņēmums gan ir Īrija, Malta, Zviedrija un Apvienotā Karaliste, kur spēkā stingrāki kritēriji. Proti, lai kopā ar suni vai kaķi ieceļotu Īrijā, Zviedrijā, Maltā vai Lielbritānijā, pēc vakcinācijas ir jāveic antivielu titrēšanas tests, kas parāda, vai vakcīna ir efektīva.
Jaunā vienkāršotā sistēma nozīmē, ka ceļošanai kopā ar suņiem un kaķiem dalībvalstu robežās, izņemot iepriekšminētās valstis, vienīgā prasība ir vakcinācija pret trakumsērgu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!