• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunā vēlēšanu kārtība vairumam nav radījusi problēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mājās atgriežas paraolimpiešu delegācija

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunā vēlēšanu kārtība vairumam nav radījusi problēmu

VELESANAS.PNG (94482 bytes)
Šovasar Eiropas Parlamenta vēlēšanās bija jauna vēlētāju reģistrācijas sistēma, kas darbosies arī pašvaldību vēlēšanās. Nule veikta aptauja, lai gūtu jaunajai sistēmai novērtējumu
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Četras piektdaļas jeb 81,3 procenti aptaujāto vēlētāju atzīst, ka Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nav bijis problēmu saistībā ar jauno vēlētāju reģistrācijas kārtību. Par to liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauja, kas augustā veikta pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pasūtījuma.
Kā zināms, arī pašvaldību vēlēšanās, kas paredzētas 2005.gada martā, darbosies jaunā vēlētāju reģistrācijas sistēma, tāpēc aptauja veikta, lai noskaidrotu galvenās problēmas, kas saistītas ar jauno vēlētāju reģistrācijas kārtību, kā arī citus vēlētāju līdzdalību ietekmējošos faktorus, skaidro CVK sabiedrisko attiecību speciāliste Liena Muraškina.
Aptaujā noskaidrots, ka galvenie iemesli, kāpēc vēlētāji piedalījušies EP vēlēšanās, ir pilsoņa pienākums (43,7 procenti), cerība uz labāku nākotni (23,7 procenti) un vēlēšanās atbalstīt kādu noteiktu politisko partiju (11,5 procenti).
Turpretī, pamatojot nepiedalīšanos vēlēšanās, visbiežāk minēti tādi iemesli kā aizņemtība darbā (11,5 procenti) un veselības problēmas (9,6 procenti). Vēlētāju jauno reģistrācijas kārtību kā šķērsli minējuši 1,7 procenti aptaujāto, vēl 1,3 procenti atzinuši, ka nav saņēmuši paziņojumu par reģistrāciju vēlēšanu iecirknī un tāpēc nav piedalījušies vēlēšanās.
Vērtējot vēlēšanu iecirkņu darbu, 90,8 procenti aptaujāto atzina, ka vēlēšanu iecirkņos nav saskārušies ar problēmām vēlēšanu komisiju darbā. Biežāk minētā problēma vēlēšanu iecirknī ir rindas, to atzinuši 3,6 procenti aptaujāto.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!