• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daļai savu bērnu parādnieku nauda "atrodas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2004., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Godina radošākos latviešu valodas skolotājus

Vēl šajā numurā

05.10.2004., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daļai savu bērnu parādnieku nauda “atrodas”

Divu mēnešu darbības laikā Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija pieņēmusi jau 1400 lēmumus par uzturlīdzekļu izmaksāšanu, tai skaitā arī deviņiem tēviem, kuri vieni audzina savas atvases, jo mātes par bērniem nerūpējas un naudu bērnu uzturēšanai nemaksā.

Turpina pieaugt iedzīvotāju interese par iespējām saņemt uzturlīdzekļus no valsts, ja viens no bērna vecākiem tiesas noteikto pienākumu pret saviem bērniem nepilda. Uzturlīdzekļu garantiju fondā divos mēnešos saņemti jau 2000 iesniegumi par uzturlīdzekļu izmaksāšanu, informē Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas direktora palīdze Liene Pētersone.
Fonda apkopotā informācija liecina, ka aktīvākie uzturlīdzekļu pieprasītāji ir no Rīgas (vairāk nekā 500 iesniegumu), kā arī Kurzemes (450 iesniegumu), taču vismazāk iesniegumu līdz šim saņemts no Zemgales.
Līdz septembra beigām nosūtīts 1091 paziņojums parādniekiem. Pēc to saņemšanas vairāki uzturlīdzekļu nemaksātāji vērsušies fonda administrācijā, lai uzzinātu iespējas, kā viņi varētu atmaksāt parādu. Tas liek secināt, ka uzturlīdzekļu nemaksāšana bērniem ne vienmēr saistīta ar naudas trūkumu, bet reizumis tieši ar negribēšanu, savu vecāka pienākumu apzinātu ignorēšanu, skaidro L.Pētersone.
“Amorāla ir situācija, kad cilvēks var atļauties iegādāties jaunu automašīnu, pārrakstot to uz citas personas vārda, taču bērna uzturam naudas it kā nepietiek,” uzsver Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas direktora pienākumu izpildītājs Sandris Rāgs. Vienlaikus viņš pauž gandarījumu par to, ka Uzturlīdzekļu garantiju fonda izveide pamudinājusi bezatbildīgos vecākus daudz kritiskāk izsvērt savas negodīgās rīcības sekas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!