• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules informācijas sabiedrības sammita sagatavošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2004., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības tiesībām pārbaudīt valsts institūciju rīcības likumību

Vēl šajā numurā

05.10.2004., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules informācijas sabiedrības sammita sagatavošanu

4. un 5. oktobrī LR vēstnieks ANO Ženēvā Jānis Kārkliņš atrodas darba vizītē Ņujorkā. Vizītes laikā paredzēta tikšanās ar ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana vietnieci Luīzu Frešetu, ģenerālsekretāra vietniekiem Hosē Antonio Okampo un Saši Taroru.
Jānis Kārkliņš piedalīsies ANO Attīstības programmas sanāksmē, kur galvenais sarunu temats būs Pasaules informācijas sabiedrības sammita organizēšana Tunisā 2006. gadā, tā sagatavošanas gaita, ANO vadības atbalsts procesam un sekmīgām starpvaldību sarunām par informācijas tehnoloģiju attīstības finansēšanas kārtību mērķgrupām un interneta pārvaldes darba grupām. Jānis Kārkliņš ir 2006.gada Pasaules informācijas sabiedrības sammita sagatavošanas komitejas priekšsēdētājs.
30.septembrī J.Kārkliņš kā sagatavošanas komitejas priekšsēdētājs vadīja Pasaules informācijas sabiedrības sammita biroja sēdi, kurā tika pieņemts lēmums par darba grupas izveidi. Darba grupas uzdevums būs Tunisas sammita noslēguma dokumentu pirmo metu izstrāde. Dokuments kalpos par pamatu starpvaldību sarunām Pasaules informācijas sabiedrības sammita sagatavošanas sanāksmei, kas plānota 2005.gadā no 17. līdz 25.februārim Ženēvā.
Septembra nogalē Ženēvā notika ANO dalībvalstu konsultācijas par interneta pārvaldes darba grupas mandātu un sastāvu. Šo konsultāciju ietvaros J.Kārkliņš tikās ar Ēģiptes sakaru ministru Tareku Kamelu un pārrunāja interneta pārvaldes nākotni un veidu, kā līdz sammitam atlikušajā laikā dalībvalstis varētu vienoties par pieņemamu komprosimu globālās interneta pārvaldes jautājumos.
21.septembrī Jānis Kārkliņš tikās ar ANO ģenerālsekretāra speciālo padomnieku Nītinu Desai, kas vada minētās konsultācijas. Pārrunāti sammita sagatavošanas komitejas pirmās sesijas rezultāti, kā arī aktuālie uzdevumi. Par šo sarunu N.Desai ir informējis ANO ģenerālsekretāru K.Annanu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!