• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot paraolimpisko spēļu medaļu ieguvējus, dalībniekus Rīgas pilī 2004.gada 2.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2004., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot Latvijas Universitātes 85.gadskārtas svinīgā pasākuma dalībniekus Latvijas Nacionālajā operā 2004.gada 2.oktobrī

Vēl šajā numurā

05.10.2004., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot paraolimpisko spēļu medaļu ieguvējus, dalībniekus Rīgas pilī 2004.gada 2.oktobrī

Dārgie paraolimpiešu komandas dalībnieki, treneri, radinieki!
Man ir liels prieks jūs sveikt šodien Rīgas pilī! Latvijas un tautas vārdā kā prezidente vēlos teikt jums vissirsnīgāko un visdziļāko paldies par jūsu lielo sasniegumu – par to, ka esat izvēlējušies cīnīties sportā ar panākumiem, un par veiksmi, spītējot tam, kādas jums dzīve un liktenis varētu būt piespēlējuši grūtības vai šķēršļus. Sporta panākumi nevienam nekad nav viegli, bet jums, man šķiet, tie varētu būt īpaši grūti, tādēļ jo vairāk mums ir apbrīna par to, ko esat spējuši sasniegt.
Tik mazai valstij kā Latvijai septiņi dalībnieki šādās paraolimpiskās spēlēs ir daudz, un tādēļ mēs esam ļoti lepni par katru vienu no jums, un mēs esam ļoti lepni par to, kā jūs piedalījāties, kā centāties parādīt to labāko, ko varat, kā centāties pārsniegt to, ko līdz šim bijāt veikuši un godam pārstāvējāt Latviju. Vissirsnīgākie sveicieni, protams, tiem medaļniekiem, tiem, kam liktenis bija lēmis un bija tā laime un talants uzkāpt uz uzvarētāju podija un pēc tam uz mūžu palikt olimpiskās medaļas valkātājam. Retam dzīvē tas ir dots, tas ir kaut kas īpašs, kaut kas sevišķs, kas paliks jums kā prieks un gandarījums visam mūžam, tas paliks jūsu ģimenei, jūsu dzimtai, bet tas paliek arī visai Latvijas tautai, jo tas paliek mūsu valsts annālēs kā viens no tās ievērojamiem starptautiskiem sasniegumiem.
Sporta vēsturē jūs esat ierakstījuši savu vārdu uz mūžu mūžiem. Lai jums šie sasniegumi būtu uzmundrinājums par visām tām grūtībām, ko savā mūžā jums ir nācies pārvarēt, lai tas ir uzmundrinājums jūsu vecākiem un treneriem, un paldies viņiem par ieguldītām pūlēm un emocionālo atbalstu, bez kura, man liekas, jūs šodien nebūtu tur, kur esat. Galvenais, es vēlētos, lai jūs būtu kā ziemeļzvaigzne, kā paraugs visiem tiem jauniešiem, kas dažreiz dzīvē nav īsti droši, kur likt savus spēkus, savu enerģiju un pūles, jūs kā paraugs viņiem varētu vienmēr atgādināt, ka nekad un nekādos apstākļos nedrīkst nokārt galvu. Ja kādas durvis mums dzīvē aizveras, vienmēr ir citas, kuras iespējams atvērt, un jūs esat dzīvs pierādījums tam, ka vienmēr un jebkuros apstākļos ir iespējams atrast izeju un gūt lielus sasniegumus. Mēs visi esam lepni par jums, mēs visi priecājamies par jums! Vēlreiz paldies jums par paveikto, un lai jums dzīvē vienmēr labi un sekmīgi veicas!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!